Nugalėtojui/-ams atiteks specialus DELFI įsteigtas prizas.

Žemiau – balsavimas!

Pristatome jums jaunuosius kūrėjus!

1. IEVA DAUGIRDAITĖ

Kas ji? Gyvena Vilniuje. Baigė Giedrės Fledžinskienės Vilniaus dizaino kolegiją. Du kartus dalyvavo festivalyje „arMada“, buvo Aušros Štukytės trumpametražio filmo „Akimirka kitaip“ drabužių dizainerė, yra sukūrusi kelias kolekcijas.

Ką pristatys „Injekcijoje“: kolekciją „Inversija“ (išvertus iš lotynų kalbos - įprastos, nusistovėjusios vietos pakeitimas)

Ieva: „Kolekcija „Inversija“ siekiu susimąstyti, ar tikrai ši oda, kurią turime, yra tiksliausias variantas. Siekiu pakeisti įprastą žmogaus išvaizdos matymą. Ši kolekcija - tai viena iš siūlomų galimybių odai ir tuo pačiu žmogaus išvaizdai.<...>“

Esu verta "Mados infekcijos", nes... Kiekvienas ėjimas pirmyn ir nuolatinis tobulėjimas yra mano gyvenimo variklis.

2. MILDA ČERGELYTĖ

Kas ji? Kilusi iš Žemaitijos, šiuo metu gyvena Londone. Lankė kelias menų mokyklas, sukūrė pirmą Lietuvoje virtualų madų pristatymą, taip pat ugdė mados filmų kultūrą.

Ką pristatys „Injekcijoje“: kolekciją FTRBT0000

Milda: „Kolekcijos idėja – šiuolaikinio amžiaus technologijų ir informacijos gausos įtaka jauno žmogaus kūrybai. <...> Ši kolekcija savyje jungia įvairių amžių kostiumų elementus ir skirtingų stilių detales. Išeina eklektiškas mišinys, tikras mados fotorobotas, informacijos ir inspiracijų gausos produktas“.

Esu verta "Mados infekcijos", nes... Jau pats metas tokia būti.

3. „PARAZAR“ kūrybinė komanda

Kas jos? I.B.: kaunietė, šiuo metu - Vilniaus dailės akademijos architektūros katedros IV kurso studentė. Studijavo Prancūzijos architektūros mokykloje Strasbūre. Dirbo asistente architektūros studijoje Prancūzijoje, interjero dizainere Kaune.

I.G.: – kaunietė, studijuoja grafinį dizainą Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakultete. Grafinį dizainą studijavo Paryžiuje. Dalyvavo ne viename dizaino projekte Lietuvoje.

K.M. - kaunietė, studijuoja grafinį dizainą Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakultete. Dirba dizainere užuolaidų ir tekstilės salone Kaune.

Ką pristatys „Injekcijoje“: kolekciją „Kizopas“. Tai bus lietuviško paplūdimio kolekcija.

Autorės: “<..>Siūlome paplūdimio kostiumų kolekciją, kuri skelbia edukacinę bei estetinę idėją – „neteršk paplūdimio ir savęs!”

Esam vertos "Mados infekcijos", nes... Esam jau užsikrėtusios. Turim būti priskirtos į mados virusą nešiojančių gretas! SKUBU!

4. IEVA UŽKURATAITĖ

Kas ji? Gyvena Klaipėdoje, mokosi Eduardo Balsio menų gimnazijos dvyliktoje klasėje. Domisi kostiumų istorija, jau yra sukūrusi keletą drabužių kolekcijų.

Ką pristatys „Injekcijoje“: kolekciją „Siūlai iš širdies“

Ieva: “ <...>Ech, kaip viskas pasikeitė per kelis šimtmečius. Liko tai, kas užrašyta plunksna, kas teptuku nutapyta paveiksluose [...]Suknelę siuvėjas tada siuvo su meile, siūlą lyg iš širdies traukė. Kiekvienas drabužis - lyg mylimajai, o ne aikštingai poniai. Ir rūmus statė taip, lyg rengtųsi juose gyventi. Nes žmogus tikėjo, kad kažkas nematomas vis stovi šalia jo. Ne, ne viršininkas, patyliukais stebintis ir ieškantis prie ko prikibti. Kažkas kitas. Kurį taip pat reikia mylėti<...>“

Esu verta "Mados infekcijos", nes... Mano gyvenimas neatsiejamas nuo mados bei kūrybos, aš gyvenu kūryba, džiaugiuosi, tačiau auditorija taip pat labai svarbi kūrybos grandis. "Infekcija" suteikia galimybę supažindinti su savo kūriniais žmones, tai didelis žingsnis ateities link, taip pat paskatinimas tobulėti kiekvieną sekundę.

5. DALIA JAKELIŪNAITĖ IR IRINA ISAJEVA

Kas jos? Dalia Jakeliūnaitė yra vilnietė, Vilniaus Dailės akademijos architektūros ir dizaino fakultete studijuoja interjero dizainą. Dalyvavo daugelyje interjero dizaino konkursų, “Interjeras.lt” nominantė. Dalyvavo “Green fashion” konkurse Amsterdame. Turi daug patirties dirbant su reklamos bei mados fotosesijomis. Yra „Not a shop“ parduotuvės idėjų įgyvendintoja.

Irina Isajeva – vilnietė, Vilniaus Dailės akademijos architektūros ir dizaino fakultete studijuoja kostiumo dizainą. Įvairių renginių stilistė, dekoravo Vilniaus klubą “Brodvėjus”. Dalyvavo “Green fashion” konkurse Amsterdame, pristatė kelias individualias kolekcijas Lietuvoje.

Ką pristatys „Injekcijoje“: kolekciją „ A Continuous Game“ („Besitęsiantis žaidimas“)

Autorės: “Išeities taškas – virtualios ir tikros realybės sąveika. Menamas kompiuterinis žaidimas, kuris yra begalinis, tampa kolekcijos koncepcijos pagrindine ašimi. Drabužių siluetuose, ornamentuose atsikartoja kompiuterinio žaidimo elementai, personažai, mažiausias taškinės grafikos elementas – pikselis<..>”.

Esam vertos "Mados infekcijos", nes... Tai žaidimas, kuris priklauso tik nuo mūsų herojaus.

6. MARIA POPADNIČENKO

Kas ji? Užaugo Lietuvoje, Klaipėdoje. Trečius metus studijuoja mados dizainą tarptautiniame mados dizaino ir marketingo institute Florencijoje, Italijoje. Dirbo kartu su italų dizaineriais keliuose mados šou Florencijoje, Milane, atstovavo įvairius drabužių prekės ženklus.

Ką pristatys „Injekcijoje“: kolekciją „I Met a Woman That Never Age“ („Sutikau moterį, kuri nesensta“)

Maria: „<...>Mane įkvėpė kino filmas „Orlando“, kuriame Tilda Swinton vaidino moterį, keliaujančią amžiais ir niekada nesenstančią. Viskas, kas ją supa: žmonės, aplinka, net jos drabužiai laikui bėgant pasensta, o ji išlieka tokia pati“.

Esu verta "Mados infekcijos", nes... Noriu įrodyti, kad Mada tai ne tik mokėjimas siūti.

7. Kūrėjos pseudonimas - „VĖDARŲ DAINOS“

Kas ji? M.R. - kaunietė dvyliktokė, baigė Garliavos meno mokyklos dailės skyrių. Kūrė kostiumus dramos studijos spektakliui, su drauge sukūrė kolekciją „Ūkininko patarėja“. Siuva drabužius draugams. Jos krepšiais, pasiūtais iš odinių striukių skiaučių, prekiauja alternatyvių aksesuarų parduotuvė Kaune.

Ką pristatys „Injekcijoje“: kolekciją „Gezo“.

Miglė: „Matydama iš mados neišeinančius vienodus jų dryžių kostiumėlius, skelbiu naują madą treninguočiams: treninginė pokylių suknia, treninginės vasarinės biuro kelnaitės vyrams, treninginiai šventiniai baltiniai damoms, puošnus bokso kombinezonas<..> Tebūnie šventė...“

Esu verta "Mados Infekcijos", nes... Turiu ką pasakyti savo darbais. Darau viską, kad grožis išgelbėtų pasaulį!

8. VITALIJA MALYŠKO

Kas ji? Vilnietė, Vilniaus Kolegijoje, Dizaino ir technologijų fakultete baigė aprangos dizainą, Pagal Erasmus programą studijavo Suomijoje. Sukūrė porą drabužių kolekcijų, kurios laimėjo prizines vietas konkursuose Lenkijoje. Dirba moteriškų drabužių parduotuvėje, koordinuoja jaunimo drabužių skyrių.

Ką pristatys „Injekcijoje“: kolekciją „Palicieli“

Vitalija: „Kolekcija "Palicieli" yra skrydžio tema. Analizuoju du skirtingus skrydžius: vienas - tai lakūno, o kitas - vaikino, kuris ką tik prisiuostė marihuanos. Visas kolekcijos veiksmas vyksta mano vaizduotėje. <...>„Palicieli“ - daug simbolių bei koduočių turinti kolekcija. Tikiuosi, kad šiuo darbu pavyks atkreipti dėmesį į narkomanijos problemą“.

Esu verta "Mados infekcijos", nes... "Palicieli" yra lyg knyga, kurios nesuprasi, jei perversi tik keletą lapų...

Balsuoti galite iki lapkričio 25 dienos.

Tądien paskelbsime nugalėtoją/-us (spamą pašalinsime), o prizą įteiksime konkurso „Injekcija“ metu. Renginys, vyksiantis Nacionalinėje dailės galerijoje lapkričio 26 d., yra viešas – į jį galima patekti įsigijus bilietą.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją