Pareigūnai teigė, jog gausiai gyvenamos Gvandongo provincijos Šanvėjaus rajone nuostoliai iki vidurdienio jau siekė 216 mln. juanių (104 mln. litų).

Pasėliai ir sodų ūkiai buvo nusiaubti, pranešama apie padarytus milžiniškus nuostolius žvejybos pramonei, keliams, elektros energijos perdavimo linijoms, užtvankoms bei drėkinimo įrengimams.

Šanvėjaus gyventojai telefonu sakė, kad 2,5 mln. gyventojų turinčiame mieste nuo ryto nesibaigia stiprus lietus, dėl kurio sutriko transporto eismas.

Taifūnas Utoras, viena iš stipriausių audrų regione per pastaruosius metus, trečiadienį ir ketvirtadienį siaubė Filipinus bei Taivaną. Jo metu žuvo mažiausia 55 žmonės, daugiau kaip 70 buvo sužeista ir daugiau kaip 30 iki šiol ieškoma.

Maždaug už 120 kilometrų į šiaurės rytus nuo Honkongo esantį Šanvėjų penktadienio rytą jis užgriuvo jau susilpnėjęs iki tropinės audros, kurios vėjai siekė 30 metrų per sekundę.

Dėl audros 7 mln. gyventojų turinčiame Honkonge, kuris yra pagrindinis Azijos finansų centras ir transporto mazgas, gyvenimas buvo sustojęs iki pat vidurdienio.

Bankai, mokyklos ir biržos buvo uždaryti, visuomeninis transportas veikė minimaliu režimu, o dauguma darbuotojų liko namie. Beveik 160 žmonių buvo pasislėpę laikinose prieglaudose.

Vertybinių popierių birža, kurioje prekiaujama Kinijos ir Honkongo akcijomis, buvo uždaryta visą dieną. Tarptautiniame Honkongo oro uoste buvo atšaukti 46 skrydžiai ir dar 159 buvo atidėti iki 15 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku.

Pranešama, kad visoje provincijoje didelių nuostolių ar žmonių sužeidimų pavyko išvengti. Per potvynį buvo lengvai sužeistas vienas vyras, kurį vėliau pavyko išgelbėti.