Pareiškime teigiama, jog pastaroji politinė iniciatyva susideda iš trijų pagrindinių tikslų, kuriais siekiama apginti "drąsiųjų ramybę" ir sudaryti sąlygas rimtoms taikos deryboms.

Pirmiausia, abi šalys turi nedelsiant paskelbti apie įsipareigojimą įgyvendinti Mitčelo (Mitchell) ataskaitoje pateiktas rekomendacijas dėl padėties stabilizavimo ir pasitikėjimo priemonių sukūrimo. Abi konflikto pusės turėtų tiksliai laikytis minėtų priemonių visumos įgyvendinimo grafiko.

Tarptautinis komitetas, į kurį įeitų JAV, Europos Sąjungos, Rusijos ir Jungtinių Tautų organizacijos (JTO) atstovai, paskirtų tarptautinius stebėtojus, kurie prižiūrėtų paliaubų eigą ir kaip laikomasi grafiko įgyvendinant Mitčelo ataskaitoje nurodytas priemones.

Izraelis nepritaria palestiniečių siūlymams įvesti į regioną taikos palaikymo pajėgas.

Palestiniečių savivaldos ministrų kabineto pareiškime žydų valstybės vadovai raginami priimti šią taikos iniciatyvą, "nes ji garantuoja gerai subalansuotą sprendimą, siūlo saugumą ir taiką kiekvienam regione gyvenančiam palestiniečiui ar Izraelio piliečiui".

Kiek anksčiau J.Arafatas (Yasser Arafat) yra nusiuntęs laiškus JAV prezidentui Džordžui Bušui (George Bush), JTO generaliniam sekretoriui Kofiui Ananui (Koffi Annan), Rusijos, Belgijos, Vokietijos ir Prancūzijos vadovams, patikindamas juos, jog yra pasirengęs paliauboms su Izraeliu.