Pasak Filipinuose leidžiamo dienraščio "Daily Inquirer", pažymą sudaro jos gavėjo nuotrauka su ant kitos pusės atspaustu užrašu "Sumokėta".

Penkiolikmetei Lalainei Chua (Lalaine Chua) ir 32 metų Luisui Bautistui (Luis Bautista) buvo liepta parodyti minėtą pažymą, jei jiems kelyje per Basilano džiungles, esančias už 900 km į pietus nuo šalies sostinės Manilos, tektų susidurti su kitomis ginkluotomis sukilėlių grupuotėmis.

L.Chua (Lalaine Chua) ir L.Bautistas (Luis Bautista) buvo tarp 20 žmonių, "Abu Sayyaf" sukilėlių pagrobtų gegužės 27 d. iš prabangaus kurorto pietinėse salose. Po kelių dienų įkaitais buvo paimta dar 19 žmonių iš Lamitano ir Lantavano miestelių Basilano provincijoje.

Iki šiol musulmonų sukilėliai, reikalaujantys šalies vyriausybės suteikti jiems autonomiją, įkaitais laiko 21 asmenį, tarp kurių yra ir amerikiečių misionierių pora.

Prieš paleidžiant L.Chua (Lalaine Chua) ir L.Bautistą (Luis Bautista), vienuolikai pagrobtųjų pavyko pabėgti arba jie buvo paleisti. Keturi įkaitai nužudyti.