Jis prisipažino kaltu dėl 15 kaltinimų šnipinėjimu ir vieno kaltinimo rengus sąmokslą, siekiant šnipinėti. Remdamasi pareigūnu vyriausybėje "Fox News" pranešė, jog kaltinamojo ir prokurorų susitarime numatyta, kad R.Hansseno šeima gaus jo vyriausybinę pensiją, o pats R.Hanssenas atskleis savo veiklos detales.

Ši šnipinėjimo byla yra viena sunkiausių JAV istorijoje. Šešių vaikų tėvas katalikas R.Hanssenas, uoliai lankęs bažnyčią, buvo suimtas vasario 18 dieną. Prieš tai jis, kaip teigiama, numetė ryšulį su slapta medžiaga priemiesčio parke, netoli savo namų Virdžinijoje, kur jį turėjo paimti rusų žvalgybininkai.

56 metų kontržvalgybos veteranui gegužės 15 dieną buvo pateiktas 21 kaltinimas. Teigiama, kad jis išdavė paslaptis, susijusias su palydovais, ankstyvojo įspėjimo sistemomis, JAV gynybos bei atkirčio didelio masto branduolinėms atakoms priemonėmis, komunikacijų žvalgyba bei gynybos strategija.

R.Hanssenui buvo pareikšti kaltinimai dėl sąmokslo šnipinėti, 19-os šnipinėjimo atvejų ir vieno bandymo šnipinėti. Už 14 jam pateiktų kaltinimų galima skirti mirties bausmę. Manoma, kad jis šnipinėjo nuo 1985-ųjų ir už Maskvai parduotas JAV paslaptis gavo 1,4 mln. dolerių grynaisiais bei deimantais.

Gegužės pabaigoje R.Hanssenas pareiškė esąs nekaltas dėl šnipinėjimo Sovietų Sąjungai ir Rusijai.

Jo bylos svarstymas turėjo prasidėti spalio 29 dieną, bet šalių susitarimas reikštų, kad teismo nebus, o tai yra gera naujiena FTB ir kitoms JAV žvalgybos tarnyboms, nes būtų išvengta nacionalinio saugumo paslapčių atskleidimo teisme.