4 riekėlės baltos duonos (nupjaustykite kraštelius),
125 ml pieno,
250 g mocarelos (4 maždaug 1 cm storio riekelės),
2 plakti kiaušiniai,
baziliko lapeliai,
aliejus kepimui.

Padažui:

2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
½ smulkinto svogūno,
1 skiltelė smulkinto česnako,
450 g pomidorų (supjaustykite į 4 dalis),
½ šaukštelio raudonėlių,
125 ml baltojo vyno,
baziliko lapeliai.

1. Paruoškite padažą: keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūną bei česnaką ir pakepinkite 30-60 sek.

2. Į šią keptuvę sudėkite pomidorus, raudonėlius ir vyną. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir kaitinkite 15-20 min. Leiskite truputį atvėsti.

3. Pomidorų masę sudėkite į mikserį, įberkite druskos ir pipirų. Paplakite, kad gautumėte padažą su gabalėliais. Suberkite baziliko lapelius.

4. Duonos riekeles apipjaukite taip, kad gautumėte už mocarelos riekeles truputį didesnius apskritimus. Vieną riekelės pusę padažykite į pieną, ant sausosios pusės dėkite mocarelos riekelę ir keletą baziliko lapelių. Pabarstykite druska ir pipirais. Uždenkite kita duonos riekele (pamirkyta puse į viršų). Truputį paspauskite.

5. Plaktus kiaušinius pagardinkite druska ir pipirais ir šiuo mišiniu patepkite sumuštinius.

6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų (jo nepagailėkite) ir apkepkite sumuštinius iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus. Nusausinkite sudėję ant popierinio rankšluosčio.

7. Patiekite su pomidorų padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)