150 ml grietinėlės,
2 šaukštai tarkuoto parmezano,
70 g smulkiai pjaustytos šonines,
druska,
šviežiai malti juodieji pipirai,
150 g nevirtų spagečių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
100 g pjaustytų grybų,
30 g pjaustytų špinatų,
tarkuoto parmezano pabarstymui.
Į keptuvę supilkite grietinėlę, suberkite sūrį. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir pakaitinkite 5 min. Pasūdytame vandenyje išvirkite spagečius (4-5 min, turi būti truputį kietoki). Nusausinkite.
Kitoje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite šoninę, kol taps traški. Įpilkite likusį aliejų ir maišydami pakepinkite grybus (2-3 min).
Į šią keptuvę sudėkite nusausintus spagečius ir supilkite grietinėlės masę. Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite špinatus, pabarstykite parmezanu.
Skanaus!