Taigi pradėkime:

1. Svarbiausia prieš vestuves viską planuoti ir fiksuoti, kad paskutinėmis akimirkomis prieš vestuves nekiltų bereikalingo streso. Tam labai pravertė nedidukė užrašų knygutė, kurią visada turėjau savo rankinėje. Planuoti pradėjome po Naujųjų metų.

2. Pagrindinis dalykas – vestuvių biudžeto suplanavimas, kiek kam galite ir norite skirti pinigų. Kai maždaug žinosite pinigų sumą, bus lengviau rinktis atitinkamus vestuvių elementus. Be to, išsamiame biudžeto plane visada matysite, ką jau įsigijai ir ko dar trūksta.

3. Pradėti reikėtų nuo datos išsirinkimo (pavyzdžiui, mums buvo svarbu, kad po vestuvių abu galėtume pasiimti atostogų, taip pat norėjosi žydinčių rapsų ir lubinų...).

4. Po datos išsirinkimo reikėtų apsispręsti dėl bažnyčios ir nuvykti pasikalbėti su kunigu. Tą reikėtų padaryti bent prieš 3 mėnesius, nes apie 1 mėn. truks sužadėtinių kursai, taip pat reikės susirinkti visas reikiamas pažymas bažnyčiai (krikšto, laisvo stovio, leidimą tuoktis už parapijos ribų).

5. Toliau reikėtų išsirinkti šventės vietą. Radę savo svajonių vietą, būtinai sudarykite sutartį, pažiūrėkite, kad joje būtų aptarti visi svarbiausi punktai, būtina įtraukti punktą dėl šventės atšaukimo ir to pasekmių.

6. Taip pat kuo anksčiau reikėtų susirasti ir fotografą ir/ar filmuotoją, nes vasarą jie tikrai anksti užsakomi. Mums labai patiko ir pravertė priešvestuvinė fotosesija, kadangi susipažinome su fotografo darbo stiliumi, įvertinome savo galimybes ir norus, o pamatę nuotraukas – įsitikinome, kad tai tikrai tas fotografas, kurio norėjome.

7. Bene svarbiausias dalykas nuotakai – vestuvinė suknelė. Man sutaupyti laiko ir nervų padėjo tai, kad pirmiausia savo svajonių sukneles nusižiūrėdavau internete ir tik tada lėkdavau į salonus pasimatuoti. Be to, nepasiduokite salonų darbuotojų siūlymams matuotis bet kokią ir įvairiausias sukneles, nes tai visiškai susuka galvą. Turėkite savo suknelės viziją ir ieškokite jos realybėje, jei pasimatavusios kurią nors suknelę, paskui vis apie ją galvosite, tai ją ir imkite, nebeverta toliau ieškoti, nes visas pradėsite lyginti su ta vienintele.

8. Be to, atidžiai išsirinkite ir vestuvių muzikantus ir vedėjus, rinkitės patikrintus ir žinomus variantus, nes vakarinės dalies nuotaika ir atmosfera didžiąja dalimi priklauso nuo jų.

9. Pasirūpinę šiais esminiais vestuvių dalykais (kurie sudaro apie 2/3 vestuvių biudžeto), galite leistis ir į smulkmenų planavimą. Sukurkite patys kvietimus svečiams, jie tikrai liks maloniai nustebinti (beje prieš tai gerai apgalvokite svečių sąrašą ir kvieskite tuos žmones, kuriuos tikrai norite matyti, o ne kuriuos derėtų ar reikėtų pakviesti, taip tikrai sukursite jaukesnę vestuvių atmosferą).

10. Išsirinkite savo vestuvių tematiką, spalvinius akcentus, gėles, papuošimus. Daug mažyčių, bet su meile padarytų smulkmenų labai papuošia šventę – mažytės dovanėlės svečiams, tėvams, svečių knyga, jūsų įvairių laikų nuotraukos ir kt.

11. Nuostabus dalykas buvo vestuvinis šokis. Tikrai nepagailėkite šiek tiek laiko ir pinigėlių - nueikite į kelias šokių pamokas. Patikėkite, tėvų džiaugsmo ašaros ir iš nuostabos išsipūtusios draugų akys, buvo vertos įdėtų pastangų.

Pabaigoje pasiūlysiu iš anksto susitaikyti, kad nieko nėra tobulo ir kad bet kada gali išlįsti įvairių erzinančių netikėtumų ir smulkmenų, tačiau nusiraminkite ir atsipalaiduokite, tai vis tiek bus pati nuostabiausia Jūsų gyvenimo diena!!! Svarbiausia nusiteikti, kad šventę kuriate ne dėl kažko ar kažkam, o Sau. Viską darykite taip, kaip norite Jūs, nesvarbu, kaip tai kvaila, neįdomu ar neįprasta atrodytų kitiems.

Inga

****

Šis rašinys - konkurso "Patark planuojantiems vestuves, laimėk romantišką savaitgalį" dalis. Pasidalink patirtimi. DALYVAUK konkurse ir TU!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją