Trečiadienį apie 17 valandą 20 minučių telefonu "02" paskambinęs vyriškis pranešė, kad R.Kalantos gatvėje prie LTB filialo krūmuose 2 vyriškiai dedasi kaukes.

Netrukus vyriškis paskambino dar 2 kartus ir informavo, kad minėti vyriškiai užsimovė pirštines ir išsitraukė pistoletus. Tačiau plėšikai pastebėjo į įvykio vietą atvažiuojančius pareigūnus ir spruko.

Viešosios policijos patruliai banko darbuotojų pasiteiravo, ar viskas gerai, ir nepastebėję įtartinų asmenų ketino išvykti. Neįprastą veiksmą stebėjęs kaunietis ketvirtą kartą paskambino policijai ir nurodė, kokia kryptimi nuėjo banką apiplėšti ketinę vyriškiai.

Netrukus policijos pareigūnai sulaikė 2 įtariamuosius: 31-metų Rolandą Matikauską ir 24 metų Gintarą Čėsną. Apžiūros metu pas juos pareigūnai rado 2 poras guminių pirštinių,4 revolverio šovinius, revolverį, 2 kaukes ir peilį su dėklu.

24 metų G.Čėsna iki šiol neteistas. Septyneriais metais vyresnis R.Matikauskas teistas 3 kartus. Paskutinį kartą jis buvo nuteistas 11-kai metų nelaisvės už nužudymą ir vyro santykiavimą su vyru. Neatlikęs visos bausmės, 1999 metais paleistas pagal amnestiją.

Iškelta baudžiamoji byla dėl plėšimo. Abu įtariamieji suimti 48 valandoms. Įvykį tiria Kauno Panemunės policijos komisariatas. Pareigūnai domisi, ar minėti asmenys nėra padarę panašių apiplėšimų.