Mirties priežastys kol kas nenurodomos. 68 metų Hannelore jau kuris laikas sirgo ir pastaraisiais metais tik retkarčiais rodydavosi viešai.

Ištekėjusi už ilgiausiai valdžiusio pokario laikų Vokietijos lyderio, liekna ir elegantiška šviesiaplaukė Hannelore nuolat buvo šalia jo dramatiškų įvykių sūkuryje po Berlyno sienos griuvimo 1989-ųjų lapkritį ir metais vėliau, kai H.Kohlis suvienijo Vokietiją.

Hannelore būsimąjį vyrą sutiko, kai jai buvo tik 15, o jam - 18. Pora susituokė po 12 metų, 1960-aisiais, kai Helmutas laimėjo jos širdį daugiau kaip dviem tūkstančiais meilės laiškų. Hannelore, prancūzų ir anglų kalbų vertėja, po Antrojo pasaulinio karo, kuris baigėsi, kai jai buvo 12 metų, patyrė nemaža vargo.

Nors cinikai dėl pakeltos šukuosenos, palaidinių aukštais petukais, žiniasklaidos vengimo ir labdaringos veiklos vadino Hannelore "Reinlando Barbe", ji aktyviai, bet nesėkmingai kovojo, kad jos vyras išvengtų pralaimėjimo 1998 metų rinkimuose, po kurių į valdžią atėjo Gerhardas Schroederis.

"Jei turi Kohlį, turi jį ilgam", - per rinkimų kampaniją sakė H.Kohl. Pralaimėjęs rinkimus H.Kohlis pirmą kartą po 16 metų liko be valdžios, o per metus jo gerą vardą suteršė Krikščionių demokratų sąjungos finansiniai skandalai. Tada Hannelore vėl pakilo į kovą ir vienam laikraščiui sakė: "Mes ištvėrėme Antrąjį pasaulinį karą, susidorosime ir su tuo. Aš palaikau savo vyrą".

Tačiau buvusio kanclerio žmona pripažino, kad po minėtų partijos rinkimų kampanijos finansavimo skandalų labai troško gyventi ramiai.

Pastaraisiais metais ji sirgo liga, dėl kurios pasidarė labai jautri šviesai. Gegužės mėnesį H.Kohl nebegalėjo dalyvauti jaunesniojo sūnaus Peterio vestuvėse Stambule.