„Yra vienintelis tikslas – žengti tolyn. Iš anksto kelti kažkokius mažesnius uždavinius būtų visiškai nelogiška“, – DELFI patikino „Šiaulių“ vyriausiasis treneris Antanas Sireika.

Be Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos medalių savininkų ir Juodkalnijos čempionų, kurių garbę gina gynėjas iš Lietuvos Gintaras Kadžiulis, C grupėje taip pat varžysis Kijevo „Budivelnik“ (Ukraina) ekipa su vidurio puolėju iš Lietuvos Michailu Anisimovu ir Las Palmo „Gran Canaria 2014“ (Ispanija) klubas.

Situacija – analogiška pernykštei

Po praėjusio sezono, kurio pabaigoje „Šiauliai“ buvo ne kartą apdovanoti specialistų pagyromis dėl įsibėgėjusio žaidimo, komandą paliko net keturi starto penketo žaidėjai.

Puolėjų Mindaugo Kuzminsko ir Deivido Gailiaus bei gynėjų Arvydo Šikšniaus ir Derricko Low karjera pasuko į turtingesnius klubus.
Buvusius lyderius pakeitė gynėjai Žygimantas Janavičius ir Darius Gvezdauskas, puolėjas Rimas Varanauskas, jau prasidėjus sezonui po trejų metų pertraukos į Šiaulius grįžo gynėjas Arvydas Čepulis.

A. Sireikos dispozicijoje yra ir trys nauji legionieriai: vidurio puolėjas Davidas Weaveris ir gynėjas Ricky Harrisas iš JAV bei 220 cm ūgio milžinas Romanas Gumeniukas iš Ukrainos.

„Mūsų grupė tikrai sunki, tačiau dėl to neverkiame. Pernai varžovai taip pat teko ne ką lengvesni, o „Šiaulių“ komanda per vasarą irgi buvo smarkiai pasikeitusi. Tad tokia situacija mums – ne naujiena“, – prieš Europos taurės varžybų startą nerimo ženklų nerodė A. Sireika.

Mėgins išnaudoti namų sienas

„Šiaulių“ strategas skaičiavo, jog jo ekipai svarbiausia laimėti visas rungtynes namuose. „Teoriškai iškovoję tris pergales jau galėtume pretenduoti į kitą etapą“.

A. Sireika nesiėmė spręsti, kuri oponentų komanda „Šiauliams“ yra lengviausiai įkandama. „Visi varžovai yra stiprūs, negalime jų kažkaip skirstyti. Visi jie yra iš stiprias krepšinio tradicijas turinčių šalių“, – pabrėžė šiauliečių treneris.

Nori maksimalios koncentracijos

Sezono pradžioje „Šiaulių“ žaidimas ir rezultatai bangavo. LKL pirmenybėse šiauliečiai iškovojo tris pergales, tačiau nusileido „Kauno“ ekipai, o Baltijos krepšinio lygoje per devynerias rungtynes patyrė keturias nesėkmes.

„Kiekviename mače matau tiek teigiamų dalykų, tiek įvairių neigiamų niuansų. Mano darbas sutvarkyti žaidimą taip, jog to negatyvo būtų kuo mažiau. Noriu, kad Europos taurės turnyre komanda startuotų maksimaliai pasiruošusi, susikaupusi ir kupina ryžto“, – kalbėjo A. Sireika.

Europos taurės reguliarusis sezonas finišuos gruodžio 21 d.
Praėjusiame Europos taurės sezone „Šiauliai“ per šešis mačus iškovojo vienintelę pergalę ir grupės varžybose liko paskutinėje ketvirtoje vietoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją