Prokuratūra kaltinimus atmeta ir sako renkanti visą informaciją dėl galbūt pažeisto viešojo intereso, planuojant statyti termofikacinę elektrinę netoli Klaipėdos, praneša LTV laida „Šiandien“.

Į piketą prie Klaipėdos prokuratūros susirinkę klaipėdiečiai piktinosi prokurorų atsisakymu ištirti termofikacinės elektrinės statybos teisėtumą.

„Jie gauna atlyginimą iš mūsų, dirbančiųjų. Atlyginimus gauna ir turi kovot už mūsų reikalus, o ne už kažkokių grupuočių reikalus“, – piktinosi protesto dalyvis.

Trys tarybos nariai prokuratūros prašo ištirti ar taryba, patvirtinusi sklypo Laisvosios ekonominės zonos (LEZ) teritorijoje, kuriame bus statoma termofikacinė elektrinė, detalųjį planą, nepažeidė viešojo intereso. Esą statant 50 megavatų galingumo jėgainę, projektą reikėjo aptarti su visuomene. Be to, pagal LEZ įstatymą, ūkinė veikla, kenkianti aplinkai, čia draudžiama.

„Aplinkosaugininkai niekaip negalėjo pasirašyti tokių dokumentų, o prokurorai, gavę mūsų skundą, niekaip negalėjo atmesti. Todėl aš manau, kad tai yra papirkimai, tiesiog papirkti yra konkretūs aplinkosaugos pareigūnai ir konkretūs prokuratūros pareigūnai“, – teigė Klaipėdos savivaldybės tarybos narys Naglis Puteikis.

Prokuratūra atmeta kaltinimus, kad neginamas viešasis interesas. Esą šiuo metu renkama medžiaga, o sprendimas bus priimtas, įvertinus visas aplinkybes ir sulaukus atsakymų iš institucijų.

Tačiau pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo atsisakyta, nes tam esą nebuvo objektyvių duomenų.

„Manau, kad politikai, balsuodami už vieno ar kito politinio sprendimo priėmimą, bent jau turėtų ir turbūt vadovaujasi savo vidine sąžine. Juos taip įpareigoja balsuoti įstatymas. Nemanau, kad savo nuomonės išreiškimas šiuo atveju galėtų būti kriminalizuojamas“, – sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros Civilinių bylų skyriaus prokuroras Aivaras Velutis.

Kreipimesi generaliniam prokurorui, kurį pasirašė keli šimtai klaipėdiečių, prašoma panaikinti Klaipėdos tarybos sprendimą, kuriuo patvirtintas sklypo šiukšlių deginimo gamyklai statyti detalusis planas.