Lydimas žmonos Lauros (Laura), Dž.Bušas (George W.Bush) užsuks į Filadelfijos Nepriklausomybės nacionalinį istorinį parką ir aplankys namą, kuriame 1776 metais buvo pasirašyta Nepriklausomybės deklaracija ir 1787 metais patvirtinta JAV Konstitucija.

Švenčių diena prezidentui prasideda po pietų, kai prasidės pobūvis prie Filadelfijos baptistų bažnyčios. Čia turėtų susirinkti su bažnyčia susijusios organizacijos, grupė "People for People" ("Žmonės žmonėms"), siūlanti socialinės paramos programas, kovos su narkomanija ir alkoholizmu, užklasinio moksleivių užimtumo grupės.

Dž.Bušas (George W.Bush) baigs šventę, kuri sutampa su 225-osiomis Nepriklausomybės deklaracijos pasirašymo metinėmis, stebėdamas fejerverką iš Baltųjų rūmų pietinės pievelės kartu su prezidentūros tarnautojais.

Dž.Bušas (George W.Bush) šią dieną, kurią amerikiečiai tradiciškai pasitinka gamtoje surengę iškylą su kepama ant atviros ugnies mėsa, o vakare stebėdami fejerverkus, tikisi paskelbti tikėjimu pagrįstą iniciatyvą teikti federalinį finansavimą bažnyčioms ir labdarai, socialinėms programoms.

"Prezidentas savo kalboje liepos 4-osios proga pagerbs Nepriklausomybės deklaracijoje skelbiamas laisves, ypač lygybės ir religijų laisves. Jis pažymės gerus darbus, kuriuos padarė žmonės, pasinaudodami tikėjimo laisve, padėję stokojantiems savo tautiečiams, vyrams ir moterims", - kalbėjo Baltųjų rūmų atstovas spaudai Aris Fleišeris (Ari Fleischer).

Dž.Bušas (George W.Bush) turėtų pareikšti savo tikėjimu pagrįstą iniciatyvą Nepriklausomybės nacionaliniame istoriniame parke prie Laisvės varpo, kuris aidėjo iš Nepriklausomybės rūmų bokšto 1776 metų liepos 4 dieną, kai pirmą kartą viešai buvo perskaityta Nepriklausomybės deklaracija.

Pasakęs kalbą prezidentas grįš į Vašingtoną stebėti fejerverkų saliuto, nušviesiančio sostinės dangų. Su juo kartu bus apie 4000 Baltųjų rūmų tarnautojų su šeimomis.