"Taip, jam (C.Menemui) pateikti kaltinimai. Be to, nurodyta jį įkalinti", - pareiškė federalinio teisėjo Jorge Urso (Chorchės Urso) atstovas spaudai.

Jis taip pat patvirtino, kad kaltinimai pateikti ir Antonio Ermanui Gonzalezui (Antonijui Ermanui Gonsalesui), 1989-1999 metais Argentinos vyriausybėje užėmusiam keturis postus, bei buvusiam šalies kariuomenės vadui Martinui Balzai.

71 metų C.Menemas buvo sulaikytas birželio 7 dieną įtariant jį, jo svainį, tris buvusius ministrus ir kariuomenės vadą įsivėlus į neteisėtą ginklų pardavimą 1991-1995 metais.

Opozicinės Peronistų partijos lyderis kaltinamas vadovavęs "neteisėtai grupuotei", 1991 ir 1993 metais pardavusiai 6,5 tūkst. t ginklų Kroatijai, kuriai Jungtinės Tautos (JT) buvo paskelbusios embargą, o 1995 metais - 75 t ginklų Ekvadorui.

Tuo metu, kai šie ginklai buvo parduoti, Argentinos daliniai tarnavo JT taikos palaikymo pajėgose buvusioje Jugoslavijoje, o Buenos Airės laidavo už taikos procesą po Ekvadoro ir Peru pasienio konflikto.

Jei C.Menemas, kurio dvi kadencijos prezidento poste baigėsi 1999 metų gruodį, bus pripažintas kaltu, jam grės nuo penkerių iki dešimties metų kalėjimo bausmė.