„Volkswagen“ teigimu, šis žingsnis sustiprins jų kompanijos siekį tapti didžiausiu automobilių gamintoju pasaulyje.

„PHS statusas išliks kaip atskiras organizacinis vienetas su savo sėkmingu verslo modeliu, turtu ir prekiniais ženklais. Tuo pačiu metu mes itin stiprinsime savo pačių prekybos veiklą didžiosiose rinkose ir regionuose. Dar daugiau – apjungdami procesus tam tikruose sektoriuose kaip finansinės paslaugos ar IT, sinergijos principu mes pagerinsime savo veiklą automobilių prekyboje, tuo pačiu tai bus žymus indėlis siekiant „Volkswagen grupės strategijos 2018“ tikslų“, – akcentavo „Volkswagen“ vadovas Martinas Winterkornas.

PHS yra sėkmingiausia privati automobilių prekybos kompanija Europoje ir turi stiprias pozicijas Austrijoje, Vakarų ir Pietryčių Europoje, taip pat – Kinijoje. Kompanija prekiauja daugiau nei dešimties markių automobiliais 18-oje šalių.

2009/10-ųjų finansiniais metais (iki gegužės 31 d.) buvo parduota 421 000 naujų automobilių už 12,2 mlrd. eurų, o pardavimų pelningumas viršijo rinkos vidurkį. PHS dirba apie 20,3 tūkst. darbuotojų.

Sandėris bus baigtas per pirmąjį 2011 metų pusmetį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją