Trečiadienį Liberalų frakcija pareiškė, jog "LLS neturėtų dalyvauti 12-osios Vyriausybės formavime ir deleguoti į ją savo ministrų".

Seimas antradienį 84 balsais pritarė Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderio Algirdo Brazausko kandidatūrai į premjerus, o prezidentas trečiadienį pavedė jam sudaryti naująjį ministrų kabinetą.

Jau aišku, kad kabinete gali likti ir keli į ankstesnę Vyriausybę liberalų deleguoti ministrai. Trečiadienį buvo patvirtinta, jog kabinete liks krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius. Be to, savo poste gali likti ir kultūros ministras Gintautas Kėvišas.

LLS valdyba trečiadienį vakare ketina priimti pareiškimą dėl jos deleguotų ministrų tolesnio dalyvavimo Vyriausybėje. Kaip BNS sakė LLS valdybos narys Klemensas Rimšelis, ketinama pareikšti, jog ministrų apsisprendimas likti dirbti yra jų asmeninis reikalas ir nesietinas su partijos pozicija.

Naujasis ministrų kabinetas pradės eiti savo pareigas, kai tik Seimas patvirtins Vyriausybės programą ir prisieks jos nariai.

Liberalų sąjungos frakcija taip pat pareiškė, jog "yra pasirengusi atšaukti savo frakcijos narius iš Seimo komitetų, komisijų ir kitų struktūrų vadovų pareigų, kai tik valdančioji dauguma pradės šias struktūras reformuoti".

Tuo, pasak frakcijos narių, norima pademonstruoti, jog liberalai nesilaikys įsikibę postų ir netrukdys performuoti Seimo organų. BNS žiniomis, naująją daugumą sudariusių socialdemokratų atstovai užsiminė kai kuriems liberalams apie galimybę išlikti savo postuose.

Pavyzdžiui, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Juozas Raistenskis balsuojant dėl premjero kandidatūros susilaikė, nors visi kiti posėdyje dalyvavę liberalai balsavo prieš. J.Raistenskis BNS sakė taip balsavęs ne dėl išskaičiavimo, o gerbdamas prezidento Valdo Adamkaus pasirinkimą teikti A.Brazausko kandidatūrą.