"Partijoje - absoliutus diktatas, pastaruoju metu labai pasikeitė LLS lyderio pozicijos daugeliu klausimų", - konferencijoje sakė LLS narys, Kauno mero pirmasis pavaduotojas Gediminas Budnikas.

"Matote, kas dedasi, kas vyksta su partijos vadu. Norisi kitokio moralinio veido", - sakė G.Budnikas. Šiai nuomonei pritarė spaudos konferencijoje dalyvavę tarybos nariai - vienas iš LLS kūrėjų Antanas Budnikas bei partijos narė Gražina Tamulytė.

"Mėgstantis pasigirti, kad valdo Kauną, Vytautas Šustauskas, tapęs Seimo nariu, labai pasikeitė", - teigė broliai Budnikai. Pasak A.Budniko, "anksčiau kartu kovojo prieš telekomą, važiavom į Mažeikius, o dabar jis siekia numarinti dar pelningai dirbančias savivaldybės įmones".

"Partijos susirinkimai labai prasto lygio, jokių diskusijų, visi tik linkčioja "vadu" ir "pirmininku" vadinam Vytautui", - sakė G.Budnikas. Vicemero nuomone, partijos pirmininkas ypač turėtų atkreipti dėmesį į elgseną viešose vietose.

Jau prieš kelerius metus pelnęs skandalingo "gatvių politiko" reputaciją, pernai rudenį išrinktas Seimo nariu, V.Šustauskas nevengia skandalingų pareiškimų ir poelgių. Pastarąjį kartą, birželio pradžioje Baltijos TV laidoje "Korida" V.Šustauskas pareiškė, kad "Lietuvoje tvarka bus tik tada, kada sukalens kalašnikovai" ir teigė "galbūt būsiąs vienas iš tų", "kas ryšis tai padaryti".

Neseniai per viešą baikerių renginį Kaune V.Šustauskas buvo neblaivus, šoko su striptizo šokėjomis. Neseniai paskelbusi apie ketinimus pasitraukti iš LLS frakcijos Kauno taryboje, G.Tamulytė spaudos konferencijoje teigė, kad prieš ją naudojamas psichologinis spaudimas, siekiant atimti Kauno miesto tarybos nario mandatą.

Kauno tarybos narė teigė, kad kasdien jai skambina ir grasina LLS miesto skyriaus pirmininkas Eimantas Petniūnas. Pats E.Petniūnas tai vadina melu ir žadėjo kreiptis į teismą.

Penktadienio vėlyvą vakarą į G.Tamulytės buto duris beldėsi pats V.Šustauskas su būriu bendrapartiečių. Per šį netikėtą vizitą vyriškiai reikalavo grąžinti tarybos nario mandatą. Po šio incidento G.Tamulytė kreipėsi į policiją.

Kol kas LLS frakcija Kauno taryboje iš savo gretų pašalino tik A.Budniką. Apie pasitraukimą iš frakcijos ir partijos rimtai galvoja vicemeras G.Budnikas ir G.Tamulytė. BNS korespondento paklaustas, ar LLS vidiniai konfliktai nesukels dar vienos Kauno valdžios krizės, vicemeras G.Budnikas atsakė, "kad taip neturėtų nutikti".

Dabartinis Kauno meras socialliberalas Erikas Tamašauskas - jau trečiasis po savivaldybės tarybos rinkimų 2000 metų kovą. Pirmuoju dabartinės kadencijos meru buvo LLS lyderis Vytautas Šustauskas, kuris pernai spalį buvo išrinktas į Seimą ir atsisakė mero posto.

Vietoje jo meru išrinktas LLS atstovas Gediminas Budnikas po kelių mėnesių pralaimėjo partinę kovą ir atsistatydino. Į jo vietą išrinktas socialliberalas E.Tamašauskas.