Po trečiadienį vykusio susitikimo su prezidentu laikinai einanti socialinės apsaugos ir darbo ministrės pareigas V.Blinkevičiūtė žurnalistams sakė, jog telefonu paskirtajam premjerui A.Brazauskui davė sutikimą dirbti naujajame ministrų kabinete.

"Stengsiuosi, kad būtų toliau tęsiama pensijų reforma, piniginės paramos darbai, vaikų teisių apsaugos darbai", - sakė ji.

Į buvusią koalicinę liberalų ir socialliberalų vyriausybę V.Blinkevičiūtę delegavo pastarieji. Liberalo Rolando Pakso vadovaujamas ministrų kabinetas atsistatydino birželio 20 dieną. Dabar socialliberalai su socialdemokratais yra naujos valdančiosios daugumos partneriai.

Ministrė sakė, kad kardinalių pasikeitimų ministerijos darbe nebus, nes socialdemokratų ir socialliberalų programose skirtumų šioje srityje nėra.

Prezidento patarėjas Darius Kuolys žurnalistams teigė, kad prezidentas yra prieš "tuščios" politikos socialinės apsaugos ir darbo srityje propagavimą, o norėtų valstybės galimybes atitinkančios ir į ateitį orientuotos politikos.

V.Blinkevičiūtė - antroji laikinoji ministrė, sutikusi dirbti kartu su A.Brazausku. Sutikimą likti UR ministro poste trečiadienį davė ir Antanas Valionis, taip pat deleguotas socialliberalų.

Kiti naujojo kabineto nariai dar neįvardyti. Manoma, kad, siekiant užtikrinti euroatlantinės integracijos politikos tęstinumą, jame likti taip pat bus pasiūlyta krašto apsaugos ministrui Linui Linkevičiui, kuris ankstesnėje vyriausybėje į ministrus buvo deleguotas liberalų.