Dėl neteisėto prekių, kurios pagal tranzito dokumentus turėjo būti išvežtos per Lietuvos sieną, neišvežimo iškelta baudžiamoji byla, pranešė Muitinės departamentas.

Šių metų birželio 11 dieną Vilniaus teritorinės muitinės (TM) Panerių krovinių poste į bendrovei "Alekstira" priklausančio vilkiko "Man" puspriekabę šaldytuvą buvo pakrauta daugiau kaip 23 tonos vištienos faršo, kurio vertė - beveik 40,5 tūkst. litų. Tačiau automobilis iš Lietuvos ilgai neišvažiavo, nors pagal nustatytą tvarką tai turėjo būti padaryta per tris paras.

Pagal muitininkams pateiktą pažymą vilkikas "Man" netikėtai sugedo ir buvo remontuojamas. Tranzito terminas Vilniaus TM buvo tęsiamas net dusyk, antrą kartą - iki birželio 21 dienos.

Nustatyta, kad birželio 21 dieną vilkikas kirto Lietuvos valstybės sieną ir išvažiavo į Baltarusiją. Tačiau šios šalies Voronovo muitinės Beniakonių posto pareigūnams atidarius šaldytuvą paaiškėjo, kad jis tuščias, jokio faršo jame nėra. Kaimyninės šalies muitininkai vilkiką grąžino atgal į Lietuvą.

KKS pareigūnai neabejoja, kad beveik 24 tonas svėręs vištienos faršo krovinys buvo "nusodintas" ir realizuotas Lietuvoje.