Nuo bado streiko pradžios dėl išsekimo į ligonines buvo paguldyti 14 badautojų, tarp jų - 6 vaikai ir 5 moterys.

Pasak Ingušijos vadovo, pagrindinis badautojų reikalavimas - "visiškai nutraukti kovos veiksmus Čečėnijos respublikos teritorijoje". "Tik tada pabėgėliai ryšis sugrįžti. Tik tada jiems atsiras nors kokių saugumo garantijų", - pažymėjo R.Auševas.

Jis patvirtino, jog badaujantieji taip pat reikalauja pradėti derybas su Aslanu Maschadovu. "Tai jų teisė. Pakanka pasiklausyti, ką kalba pabėgėliai. Visi jie vienu balsu nurodo Maschadovą savo išrinktuoju prezidentu. Žinoma, žmonės turi jam daug pretenzijų, bet jie už jį balsavo", - pabrėžė R.Auševas.

Jis pavadino "kvailyste" kai kurių Federacijos pareigūnų teigimus, kad "bado streiką organizavo ir finansuoja separatistai". "Bado streikas - tai pabėgėlių nevilties šauksmas. Jie jau prarado viltį, kad įsivyraus taika ir bus rami jų vaikų ateitis", - mano R.Auševas.

Komentuodamas daugiau kaip 148 tūkst. oficialiai užregistruotų Ingušijoje čečėnų pabėgėlių padėtį, respublikos vadovas priminė, kad jie beveik dvejus metus gyvena palapinėse ir jau trečias mėnuo negauna karšto maisto. "Jie įstumti į neviltį. Jie paliko sugriautą respubliką, o ateityje nemato jokios prošvaistės", - sakė R.Auševas.

Pasak jo, kaltinti "šiuos nelaimingus žmones tuo, kad jiems moka už bado streiką "separatistai ir kovotojai" gali tik tie valdininkai, kurie nieko nenori žinoti apie realią padėtį tiek Čečėnijoje, tiek pabėgėlių stovyklose.

"Tai pats lengviausias atsakymas žmonėms, kurie nenori nieko daryti, kad būtų galima nieko girdėti ir nieko nematyti", - pažymėjo Ingušijos vadovas, pridūręs, kad dabartiniai Čečėnijos vadovai nė karto neapsilankė pabėgėlių stovyklose.