Įtikinti nesukalbamą klientą, kad būtent jūsų įmonė yra tai, ko jis ieško, o jūsų produkcija – pati geriausia, kokią galima rasti rinkoje, dabar jums yra paprasčiau nei paprasta. O štai leisti svajonių vyrui suprasti, kad jūs esate ne šiaip moteris, o jo svajonė, tapo labai sunku.

Neturite nei jėgų, nei noro ką nors keisti. Pripratimas prie nuobodžios, bet patogios vienatvės yra stipresnis ir už draugų užuominas, ir už giminaičių raginimą, ir už savą supratimą, kad taip toliau gyventi nebegalima.

Aš nemiegu!

Raminti savęs tuo, kad kada nors viskas savaime pasikeis – ganėtinai rizikinga. „Užstrigti“ seksualinėje anabiozėje galima ilgam ir kuo ilgiau tokioje būsenoje liksite, tuo sudėtingiau bus susigrąžinti formą ir tonusą.

Esmė tame, kad žmogus po išsiskyrimų neretai pasineria į subdepresiją, apverkia savo praeitį, sumažėja jo pasitikėjimas savimi. O bėgant laikui kai kurie žmonės tiesiog pripranta taip gyventi.

Be to, jie praranda flirto įgūdžius ir gebėjimą palaikyti pokalbį. Tai dar labiau menkina jų pasitikėjimą savimi. Grįžti prie adekvataus savęs ir savo intymiojo statuso suvokimo būna sunku, bet kelią nueina tik tas, kuris eina. O kad reabilitacijos procesas netruktu mėnesius ar metus, kartais verta kreiptis pagalbos į specialistą.

Kiekvienam charakterio psichotipui būdinga sava optimali krizės įveikimo strategija, bet praktiškai visiems rekomenduojama visų pirma peržiūrėti savo aplinką ir padėtį. Skubėti pereiti nuo flirto prie seksualinių santykių nederėtų. Reikia suteikti galimybę persitvarkyti ir kūnui, ir psichikai. Sėkmė gimdo sėkmę. Net ir nedidelė. Reikia tik pradėti.

• Nesistenkite prisiminti jūsų ankstesnių romanų scenarijaus: naujos pažinties, besivystančios pagal seną modelį, perspektyvos gali žiauriai nuvilti.

• Prisiminkite: jūsų pradinis tikslas – išsiaiškinti kokie yra nauji jūsų pomėgiai ir kas yra jūsų idealus meilužis.

• Nesitikėkite greitos sėkmės. Prieš tai, kaip su įsitikinimu galėsite teigti, kad džiaugiatės savo seksualiniu gyvenimu, praeis pakankamai daug laiko. Geriau vertinkite šį periodą kaip įdomų įvairių ir pamokančių įspūdžių patyrimo procesą.

• Savo aplinkos komentarus pasilikite už kadro. Greičiausiai jūsų mama, patardama susitvarkyti asmeninį gyvenimą, turėjo omenyje ne pasimatymus su jaunais ir karštais, bet visai nerimtais jaunuoliais. Tačiau tai nereiškia, kad negalite sau to leisti. Savaime suprantama, įtikinus mamą, kad esate suaugęs žmogus ir sprendžiant gyvenimo saugumo bei sveikatos klausimus vadovaujatės sveiku protu.

• Ir iš tiesų, vadovaukitės sveiku protu. Vienas iš labiausiai paplitusių pavojų po ilgo susilaikymo – galvos praradimas dėl naujai atrastų sekso malonumų. Pasekmės gali būti pačios įvairiausios – nuo kvailų diagnozių iki romanų su iš anksto žinoma liūdna pabaiga.

Nebandykite savo iš pirmo žvilgsnio nereikšmingų sėkmių lyginti su sėkmingais draugių ir pažįstamų pavyzdžiais. Jūsų kaimynė nei vieno vakaro nepraleidžia viena, o jūsų kavalierius niekaip nesiryžta jūsų net pabučiuoti? Pasidžiaukite ir ja, ir savimi – jai pats laikas pradėti tinklaraštį „Mano erotiniai nuotykiai“, o jūs papasakokite dukteriai kiek romantikos yra neprieinamume ir koks žavingas yra tas laikas, kai „dar nieko nebuvo“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją