Gerklės skausmą esame pratę malšinti gerdami karštą pieną su medumi. Lenkai dar deda ir sviesto (stiklinė pieno, šaukštas medaus, šaukštelis sviesto).

Gydo ir česnakų tyrė, paskaninta medumi. Užgerti galima šiltu vandeniu.

Palankiai veikia vaistinis šalavijas, vadinamas ilgaamžiškumo ir gyvybės eliksyru. Labai gerai jį vartoti užkimus. Šalavijų arbatą galima gerti arba ja skalauti gerklę – į puodelį įsidėkite pusę augalo lapo.

Vakare derėtų išgerti ežiuolių arbatos (šaukštelis stiklinei verdančio vandens). Arbatą verta paskaninti medumi. Išgėrus šio gėrimo, būtina gulti į lovą, nes pradeda pilti prakaitas.

Itin populiari yra aviečių arbata. Ji tinka nuo peršalimo, stiprina imunitetą. Žmonės nuo seno vartoja ne tik aviečių lapus, bet ir stiebus.

Nelaukite, kol gerklę pradės labai skaudėti ir pakils temperatūra - tiesiog kelis kartus per dieną po 3–5 minutes skalaukite druskos arba obuolių acto tirpalu (šaukštelis druskos stiklinei vandens, šaukštelis acto pusei stiklinės vandens).

Peršalus, kai skauda gerklę ir kyla temperatūra, labai naudinga gerti ir virtų bulvių nuovirą. Jis turėtų būti šviežias ir šiltas – atšalęs jau nebetinka. Galima ir žalių vaisių užsipilti, pavyzdžiui, smulkiai supjaustytą bananą. Svarbiausia, kad vaisius būtų nerūgštus ir nedirgintų gerklės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)