Ovaliniame kabinete šalia prezidento George'o W.Busho sėdėjusio D.Cheney buvo paklausta, kaip jis jaučiasi po šeštadienio operacijos. Viceprezidentas ranka parodė ženklą "OK" ir sakė: "Labai gerai".

60 metų D.Cheney, kuris nuo 1978-ųjų patyrė keturis infarktus, dar parodė į savo kairįjį šoną ir pasakė, kad jo petys tebėra "truputį jautrus"."Tai praeis", - pridūrė jis.

Šeštadienį gydytojai į D.Cheney krūtinės ląstą implantavo pranešimų gaviklio dydžio defibriliatorių, kuris apsaugos nuo širdies ritmo padažnėjimo. Prietaisas, kuris yra implantuotas maždaug 150 tūkst. amerikiečių, sveria mažiau nei 80 gramų ir gali tiek stimuliuoti (dažninti širdies ritmą), tiek defibriliuoti.

Operacija, kuriai buvo ryžtasi prieš dvi savaites nustačius, kad D.Cheney kartais smarkiai padažnėja širdies ritmas, vėl išprovokavo diskusijas apie jo sugebėjimą dirbti viceprezidento poste. Per aštuonis pastaruosius mėnesius tai jau trečioji D.Cheney atlikta rimta medicininė procedūra dėl širdies veiklos sutrikimų.

Tačiau penktadienį viceprezidentas tvirtino, kad jo gydytojai nemato priežasties, dėl kurios jis negalėtų toliau dirbti savo darbo. D.Cheney pažadėjo tai įrodyti pirmadienį.