Antradienį susitikę su A.Brazausku, frakcijos nariai nusprendė dėl jo kandidatūros balsuoti laisvai.

"Centristai ir modernieji krikščionys demokratai, nejausdami priešiškumo prezidentui A.Brazauskui kaip asmenybei, vis dėlto pasisakys prieš jo, kaip vadovo, kandidatūrą, prieš tą būsimą politinę liniją, kuri vienaip ar kitaip nesutampa su mūsų programomis ir vertybėmis", - sakė Seimo narys Lietuvos centro sąjungos (LCS) pirmininkas Kęstutis Glaveckas.

"Kairės pusės filosofija dešinės pusės partijoms nėra priimtina", - teigė centristas.

Tuo tarpu LLRA atstovai pareiškė, jog laikysis nuosaikesnės pozicijos A.Brazausko atžvilgiu.

"Mes prieš nebalsuosime, kadangi nelabai gražu būtų balsuoti prieš prezidento V.Adamkaus teiktą kandidatūrą. Prieš žmogų mes nebalsuojam, o prieš Vyriausybę - balsuosim, kadangi nematome savęs koalicijos sudėtyje", - teigė Lenkų rinkimų akcijos pirmininkas, Seimo Jungtinės frakcijos seniūnas Valdemaras Tomaševskis.

K.Glavecko teigimu, Jungtinė frakcija pritaria tam, jog dėl ministro pirmininko kandidatūros būtų balsuojama slaptai.

"Tokie dalykai, kaip Vyriausybės vadovo išrinkimas, neturėtų būti suvaržytas. Laisvas pasirinkimas yra pats geriausias būdas rasti atsakymą, kokia iš tikro yra naujoji Seimo dauguma", - teigė K.Glaveckas.

Parlamentarai, susitikę su kandidatu į premjerus prašė jo patikinti, ar išliks parlamentinių partijų paremta nuostata siekti, jog gynybos išlaidoms būtų skiriama 2 proc. bendrojo vidaus produkto.

"Negalim daryti jokių judesių, kurie duotų pagrindo manyti, jog naujoji Vyriausybė ir naujoji Seimo dauguma keičia kryptį šioje (- integracijos į NATO - BNS) srityje", - tvirtino A.Brazauskas.