Pabandę juodą derinti su balta, gausite dramatiška atmosfera dvelkiantį kambarį.

Toks interjeras atrodo švariai, gaiviai ir nepaprastai elegantiškai. Jei patinka ši spalvų kombinacija, galite rinktis iš daugybės stilių – nuo itin modernaus iki kaimiško prancūziškojo.

Be to, juoda-balta gali būti derinamos su kitomis spalvomis ir atspalviais. Pagyvinkite kambarį raudona, smėline, galbūt net rožine. Gausite nepaprastai elegantišką variantą.

Štai keletas idėjų, kaip ir kur naudoti juodą bei baltą spalvas.

Pradėkite nuo klasikinių juodai baltų grindų. Juodomis ir baltomis vinilo plytelėmis tiks iškloti koridorių bei virtuvę. Arba didelėmis baltomis plytelėmis su juodais akcentais išklijuokite vonios kambarį. Prieškambaryje niekas neatrodys gražiau nei juodo marmuro grindys ir baltos sienos.

Vonios kambariui dekoruoti galima naudoti ryškias spalvas ir dramatiškus įvaizdžius. Juoda vonia ir kriauklė, aukso spalvos aksesuarai (veidrodžio rėmai, rankšluosčių pakabos, čiaupai). Pakabinkite minkštus baltus rankšluosčius. Juos savo rankomis galite dekoruoti juodomis detalėmis.

Sienas nudažykite baltai. Į šviesaus medžio arba juodus rėmelius įrėminkite keletą paveiksliukų ar nuotraukų. Juodi, auksiniai, raudoni rėmai tiks, jei norite sukurti dramatiškesnę atmosferą.

Miegamojo patalynė gali būti baltos spalvos. Tegu ji kontrastuoja su juodu lovos užtiesalu, pagalvėmis ir juodais kėdžių apmušalais. Vasarą ant lovos numeskite keletą blyškiai rožinių, o žiemą – raudonų ar net aukso spalvos pagalvėlių.

Ieškokite spalvingų audinių su juodomis detalėmis. Tada įsigykite juodos spalvos paveikslų rėmų, šviestuvų, spintelių rankenėlių. Šiek tiek juodos tinka visur. Žinoma, jums gali nepatikti juodos užuolaidos, tačiau baltos užuolaidos, kurių krašteliai apsiūti juodomis juostelėmis, bus labai efektingas akcentas.

Daugelyje modernių interjerų pamatysite dominuojančias juodą ir baltą spalvas. Patieskite anglies spalvos kilimą, baltas sienas papuoškite raudonos, garstyčių ar ryškiai rožinės spalvos aksesuarais ir turėsite nuostabius, artistiška atmosfera dvelkiančius namus, kurie labai tiks ir vakarėliams rengti.

Juoda ir balta spalvos puikiai dera net ir kaimiškuose interjeruose. Kėdžių sėdynes apvilkite dvispalviais langeliais ar juostelėmis margintu audiniu, pakabinkite tokias pat užuolaidas, valgomojo sienas papuoškite juodo metalo padėkliukais.

Šiuo metu labai madingi metaliniai aksesuarai. Jie tinka daugeliui interjerų. Pagalvokite apie grakščius juodo metalo stalelius, žvakides, elektros jungiklius. Jie vizualiai neperkrauna erdvės, tačiau suteikia modernumo.

Įsigykite porceliano indų. Parduotuvėse galite rasti ne tik juodai-baltų, bet ir puoštų dar kokia nors spalva, pvz., geltona. Atrodys neįprastai, tačiau dvelks klasika. Jei norite kažko universalesnio, nusipirkite visiškai baltų ir visiškai juodų lėkščių. Jas galėsite derinti prie staltiesės spalvos; be to, juodos ir baltos lėkštės tiks prie bet kokio stiliaus.

Jei norite suteikti namams stilingo dramatiškumo, naudokite juodą ir baltą spalvas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją