400 g rudųjų lęšių, 1.4 l vandens arba vištienos sultinio, 2 lauro lapai, saujelė smulkintų petražolių, juodieji pipirai, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 smulkintas svogūnas, 4 skiltelės smulkinto česnako, 2 smulkiai supjaustytos morkos, 1 kubeliais pjaustytas pomidoras, ½ smulkintos raudonosios paprikos, 1 šaukštelis aitriųjų pipirų miltelių, 1 šaukštas kumino, 50 g ryžių, 50 ml baltojo vyno acto.

Gaminimo būdas:

1. Lęšius suberkite į didelį puodą. Užpilkite vandeniu ar sultiniu, įmeskite lauro lapus ir petražoles. Kai užvirs, sumažinkite ugnį, pagardinkite pipirais ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, ne visiškai uždengę dangčiu.

2. Tuo tarpu keptuvėje ant nedidelės ugnies įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus (apie 5 min). Sudėkite česnakus, morkas, pomidorus ir smulkintą papriką. Pakepinkite dar 5 min. Nukelkite nuo ugnies, pabarstykite druska, pipirais, aitriųjų pipirų milteliais bei kuminu ir sudėkite į puodą su lęšiais. Suberkite ryžius.

3. Virkite, kol lęšiai suminkštės (iš viso apie 45 min). Pagardinkite baltojo vyno actu ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją