Tešlai: 100 g taukų, 100 g sviesto, 450 g miltų, žiupsnelis druskos, 6 šaukštai šalto vandens.

Įdarui: 1 didelis obuolys, 1 smulkiai pjaustytas svogūnas, 50 g smulkiai pjaustyto saliero, 225 g kiaulienos faršo, 1-2 šaukštai smulkintų petražolių, 2 šaukštai tarkuoto sūrio, 4 šaukštai maltų džiūvėsėlių, 1 plaktas kiaušinis, druska ir šviežiai malti pipirai.

Gaminimo būdas:

1. Į maisto smulkintuvą sudėkite taukus, sviestą, miltus ir druską. Smulkinkite, kol masė primins trupinius. Po truputį supilkite vandenį. Kai tešla sulips į rutulį, išimkite iš smulkintuvo, apvyniokite plėvele ir 30 min. palaikykite šaldytuve.

2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite obuolius. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite truputį sviesto, suberkite svogūnus, salierus bei obuolius ir pakepinkite, kol svogūnai taps permatomi. Sudėkite į dubenėlį.

Toje pačioje keptuvėje nuolat maišydami pakepinkite faršą ir kartu su petražolėmis sudėkite į dubenėlį su svogūnais, salierais ir obuoliais. Pabarstykite druska ir pipirais, išmaišykite ir leiskite atvėsti.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palaukite, kol ji bus kambario temperatūros (tuomet ji kepdama nesutrūkinės). Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir išpjaukite 15 cm skersmens apskritimus.

4. Ant kiekvieno apskritimo uždėkite įdaro. Kraštelius sudrėkinkite vandeniu ir suimkite taip, kad gautumėte krepšelius su skylutėmis. Juos pripildykite sūrio ir pabarstykite džiūvėsėliais. Patepkite plaktu kiaušiniu.

5. Išdėliokite pyragėlius ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 30 min.

6. Valgykite vienus arba patiekite su obuoliene.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją