Dizainerių komanda dirbs tyrimų centre Šanchajuje. Planuojama, kad naujasis kompaktinės klasės modelis, kurio dizainas bus sukurtas vadovaujant „Volvo“ dizaino vadovui Peteriui Horbury, pasirodys 2012 m. ir varžysis su „Audi A3“ ir BMW 1-a serija.

„Jeigu kinai ar amerikiečiai nori daugiau chromo variklio grotelėse, ar mes turėtume tam priešintis tik todėl, kad to neturime Švedijoje? Globalioje rinkoje vis dar egzistuoja kultūriniai pomėgių ir poreikių skirtumai“, – sakė P. Horbury.

Vis dėlto jis pripažino, kad kol kas kompanija nesiruošia pristatyti vien tik Kinijos rinkai skirtų modelių.

„Kinai dizaineriai mums turėtų pateikti idėjų, kurios galėtų būti sėkmingai įgyvendintos Kinijoje, o mes tuos sumanymus priderintume prie skandinaviško dizaino“, – kalbėjo P. Horbury.

„Volvo“ vadovas Stefanas Jacoby tikisi, kad kompanijos pardavimai per dešimtmetį išaugs iki 800 tūkst. Jis patvirtino, kad Kinijoje „Volvo“ planuoja statyti 3 gamyklas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją