Tekančios saulės šalies klausytojams bus pristatytas platus Lietuvos chorinės muzikos repertuaras, pasaulio kompozitorių kūriniai.

Specialiai koncertams Japonijoje “Virgo” choras parengė ir japoniškų dainų repertuarą – populiariausius lietuvių ir japonų chorinės muzikos kūrinius “Virgo” kartu su japonų chorais atliks koncertų pabaigoje.

Su choro Japonijos klausytojams parengta programa Lietuvos muzikos gerbėjus choras supažindins jau šį savaitgalį. Sekmadienį, vasario 29 dieną, šv. Jonų bažnyčioje vyksiančiame koncerte “Virgo” pristatys ne tik platų lietuvių kompozitorių, bet ir pasaulio muzikos klasikos repertuarą, japonų kompozitorių kūrinius.

“Lietuvos chorinę kultūrą neblogai pažįsta Vakarų Europos šalyse – lietuvių chorai nuolat dalyvauja tarptautiniuose festivaliuose bei konkursuose Vokietijoje, Italijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, tačiau šalies chorų išvykos į tolimesnes šalis dar gana retos”, - sako “Virgo” choro vadovė Rasa Gelgotienė.

Pasak jos, ši choro kelionė – tai išskirtinė galimybė pristatyti Lietuvos chorinę kultūrą šaliai, su kuria kultūros ryšiai pastaruoju metu vis intensyvėja.

Kelionės metu “Virgo” taip pat pratęs bendradarbiavimą su Japonijos meno kolektyvais, prasidėjusį 2002 m. vasarą, kai “Virgo” choras koncertavo Vilniuje kartu su Niizos miesto choru.

Kovo 4 – 13 dienomis Japonijoje “Virgo” surengs 4 koncertus. Kovo 11-ąją choras dainuos iškilmingame Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo minėjime Tokijuje. Gastroles organizuoja Niizos miesto choras ir Lietuvos ambasada Japonijoje, joms paramą suteikė Lietuvos Kultūros ministerija.

Daugiau nei dvidešimt metų gyvuojantis ir ne vieną tarptautinių konkursų apdovanojimą pelnęs choras “Virgo”, tolimajame užjūryje lankėsi 5 kartus: JAV ir Kanadoje (1990, 1992 ir 1994), Kanarų salose (1996) ir Meksikoje (2002).

Koncerto Vilniaus šv. Jonų bažnyčioje pradžia – sekmadienį, vasario 29 dieną, 18 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją