Narveaz, kuri yra keturiasdešimtmetė, atrodanti visa dešimčia metų jauniau, nuolatos šias gudrybes naudoja savo gyvenime. Ji daro makiažą aktoriams, kurie nuolatos vaidina kine ar dalyvauja fotosesijose. Tokia specialistė tikrai supranta, kad teisingi potėpiai gali nuslėpti metų naštą veide.

Jos darbą būtų galima apibūdinti dviem žodžiais – maskuoti ir drėkinti odą.

Štai 10 būdų, kurie padės atsikratyti 10 metų:

Susitvarkykite antakius

Antakiai formuoja Jūsų akių vaizdą – galite atrodyti senesnė, liūdnesnė, jeigu jie bus per ilgi ir nuolaidūs kraštuose. „Keturiasdešimtmetės galvoja, kad visi jų antakiai jau išpešioti, bet visada galima kažką dar pataisyti“ – sako Narvaez.

Tik žiūrėkite, nenuiminėkite jų vašku, nes tai sausina odą, o tokio amžiaus moterų oda ir taip nukentėjus. Vietoj to švelniai plaukelius pašalinkite pincetu – geriausiai po vieną ir plaukų augimo kryptimi.

Antakiai neturi būti idealiai simetriški, tiesiog turėtų būti dvi gražios arkos formos linijos aplink akis. Arba kelis kartus apsilankykite pas profesionalą, o vėliau suformuotą liniją išlaikyti sugebėsite ir savarankiškai.

Toninis kremas gali paslėpti trūkumus

Narvaez rekomenduoja „Lancome Waterproof Undereye Concealer“ (atsparus vandeniui paakių maskuotojas) trūkumų paslėpimui – pažeistiems kapiliarams, spuogeliams, patamsėjimams. Žodžiu, visam veidui, o ne tik paakiams.

Jeigu šią priemonę visgi naudosite tik paakiams – žiūrėkite, kad tai būtų trikampio forma, o ne apvalumai, nes tada atrodysite kaip pelėda. Uždėkite tris taškus trikampio forma po akimis ir švelniai juos sulyginkite ant odos, braukdamos nosies link. Galite optiškai pamažinti nosies formą, naudodamos skirtingus, šiuo atveju, tamsesnius tonus.

Naudokitės pudra

Senyva oda greičiau išdžiūva. Sulyginti odai, jos neišdžiovinant dar labiau, naudokite šepetėlį ir birią pudrą (Narvaez rekomenduoja „Armani Silk Luminescent Foundation“).

„Atsisakykite visko, kas susiję su žodžiu „matinis“, nes tai tik pabrėš raukšles ir odos trūkumus“ – įspėja specialistė.

Pudrą ant odos dėkite švelniai, pradėdamos nuo ausies, tepdamos žemyn palei veido plaukelius. Venkite nelygaus paskirstymo, ypač po akimis, nes atrodysite lyg su kauke, kuri išduos, kad slepiate savo amžių.

Išmokite gražiai parausti

„Kol buvome jaunos, visada raudonuodavome“ – sako Narvaez. Kai gamta nebepadeda, reikia griebtis kosmetikos. Tik rinkitės rožinę, o ne bronzinę spalvą – venkite tokių rusvų dryžių, kuriais save sendindavo Joan Collins. Stenkitės, kad tai atrodytų lyg šviežus jaunumas kaip Renesanso paveiksluose.

Naudodamos šepetėlį, pradėkite nuo skruosto apvalumo, ties vyzdžiu, ir staigais braukimais tepkite žemyn link ausies, o tada link nosies.

Pakelkite vokus

Jų elastingumas dingsta su amžiumi ir jie ima atrodyti lyg beformiai maišeliai. Taigi tepkite juos šviesiais šėšėliais nuolatos.

„Šviesus tonas išryškina pačias akis.“ – sako Narvaez, - „Tada jos atrodo didesnės.“ Šiuo atveju matiniai šėšėliai tinka, nes blizgesys atrodo dirbtinai. Tepkite nuo vidinės voko pusės tolyn nuo akių ir stebėkite, kaip ryškėja Jūsų akys.

Atmerkite akis plačiai

Tam puikiai tiks blakstienų užrietimas. Su tam skirtu prietaisu blakstienas suimkite, užrieskite ir palaikykite 10 sekundžių.

Kai tepsite tušu, braukite šepetėliu nuo šaknų iki pat galiukų. Naudokite tik tamsiai rudą arba juodą tušą. Jeigu Jums virš keturiasdešimt, visos kitos spalvos atrdoys dirbtinai. Venkite vandeniui atsparaus tušo, nes jis sunkiau nuvalomas, o tai itin dirgina odą. Ir niekada nerieskite jau padažytų blakstienų, nes tai jas sulaužys.

Išradingai slėpkite kaklo trūkumus

Tamsūs tonai optiškai mažina daiktus, apdribimus irgi. Tepkite tamsesnius šėšėlius nuo skuosto ligi kaklo išlenkimo. Tik nepersistenkite. Jeigu išgirsite, kad kažkas pastebėjo dėmes ant Jūsų veido, nedarykite daugiau to pačios, kreipkitės į profesionalus.

Linijas sušvelninkite šešėliais

Pieštukai ir šlapi šėšėliai pabrėžia netaisyklingas linijas, todėl Navaez siūlo naudoti paprastus šėšėlius. Dideliu šepetėliu darykite švelnius potėpius virš blakstienų – atrodysite tikrai gražiai.

Truputėlį pavaidinkite

„Kai senstame, nebegalime akių dažyti juodai – tai pernelyg iššaukiančiai atrodo,“ – sako Narvaez. Linija prie blakstienų galite paraukti pilka ar šviesiai ruda spalvomis (rekomenduojama Laura Mercier „Truffle“), kad išryškintumėte ir suteiktumėte gyvumo savo akims.

Skirkite dėmesio lūpoms

Būtina išryškinti lūpas pieštuku, ypač viršutinę jų dalį, po nosimi. Tam puikiai tinka neutralios spalvos pieštukas.

„Lūpų linija išblykšta su amžiumi. Paryškinkite viršutinę dalį ir jos atrodys pilnesnės. Paryškinsite šonus – pasirodysite panaši į pajacą“ – pataria Narvaez.

Venkite matinių, ilgai išliekančių lūpų dažų – jie džiovina lūpas. Jeigu jaučiate, kad atsirado atpleišėjusių odelių, jas nuvalykite tiesiog dantų šepetėliu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)