2 x 150 g plekšnių filė,
saujelė smulkintų petražolių,
1 citrina,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai miltų,
25 g sviesto,
druska ir pipirai.
Gaminimo būdas:
1. Plekšnių filė pabarstykite druska bei pipirais ir lengvai pavoliokite miltuose. Keptuvėje ant didelės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite plekšnes odele į apačią ir pakepkite 2-3 min. Tada atsargiai apverskite ir pakepkite dar 2-3 min. Sudėkite į lėkštes.
2. Keptuvėje ant didelės ugnies išlydykite sviestą, įmaišykite ½ citrinos sultis ir petražoles, pagardinkite druska ir pipirais. Šiuo padažu gausiai pašlakstykite žuvį. Patiekite su virtomis bulvytėmis ir likusios pusės citrinos skiltelėmis.
Skanaus!