"Jis neketina paskirti advokato, kuris (anksti antradienį) stotų vietoj jo prieš tribunolą", - sakė Z. Tomanovičius žurnalistams, pridūręs, kad jo susitikimas su buvusiu Jugoslavijos prezidentu trūko beveik tris valandas.

"Miloševičius nepripažįsta tribunolo", - sakė advokatas, pridūręs, kad buvęs prezidentas yra įsitikinęs, kad jam pateikiami kaltinimai yra "klaidingi".

Paklaustas, ar S.Miloševičius ketina padaryti pareiškimą dėl savo kaltumo ar nekaltumo, Z.Tomanovičius atsakė: "Pamatysime rytoj".

S.Miloševičiaus, pirmojo valstybės vadovo, kuris stos prieš Tarptautinį tribunolą buvusiai Jugoslavijai, nuomone, "tribunolas yra dalis mechanizmo, skirto vykdyti serbų genocidą", - sakė Z. Tomanovičius.

Jis sakė, kad buvęs prezidentas, kuris prarado valdžią praėjusių metų rudenį, "didžiuojasi dėl to, ką jis padarė gindamas savo šalį ir žmones".

Tribunolas formaliai pateiks kaltinimus S.Miloševičiui 10 val. vietos (ir Lietuvos) laiku dėl jo vaidmens vykdant etninį albanų valymą Serbijos provincijoje Kosove, dėl kurio NATO buvo priversta pradėti oro smūgių kampaniją. Eksprezidentas turi 30 dienų, per kurias jis gali pripažinti ar paneigti savo kaltę.

Paklaustas apie sulaikytojo būklę, Z. Tomanovičius sakė: "Jis atrodo ir jaučiasi puikiai...Jo batai nušveisti iki blizgėjimo".