Muzikos leidybos kompanija "Eight Mile Style", atstovaujantį reperiui, kurio tikrasis vardas yra Marshallas Mathersas III (Maršalas Meitersas III), už autorystės teisių pažeidimus šią bylą praėjusį penktadienį iškėlė JAV apygardos teisme Detroite.

Šios bylos ieškovais taip pat įvardijama kompanija "Viacom", jai priklausanti televizija MTV ir reklamos agentūra "TBWA/Chiat/Day".

Šiame ieškinyje tvirtinama, kad "Apple" per MTV praėjusiais metais transliuotoje "iTunes" internetinės muzikos parduotuvės reklamoje parodė vaikiną su nešiojamuoju grotuvu "iPod", kuris dainavo Eminemo hitą "Lose Yorself", tapusį pagrindine 2003 metais sukurto kino filmo "8 mylia" (8 Mile) garso takelio daina.

Ši reklama taip pat buvo leidžiama "Apple" tinklalapyje, teigia ieškovai.

"Priešingai negu Apple", "Chiat/Day" ir MTV gavo teisę arba leidimą transliuoti, atlikti, platinti, kopijuoti ir kitaip naudoti šį kūrinį ("Lose Yorself") bet kokiems tikslams", - rašo jie.

Šiame ieškinyje neužsimenama apie konkrečią žalą. Tačiau jame pažymima, kad iš Detroito kilęs Eminemas dėl minėtoje reklamoje neteisėtai panaudotos dainos galėjo patirti tam tikrų nuostolių, nes viso pasaulio muzikos gerbėjams yra tapęs "hiphopo ikona".

Už hitą "Lose Yourself" Eminemas ir jo bendraautoriai laimėjo Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją