„Gaminsime vien tik elektra varomų modelių šeimą“, – Lisabonoje pristatydamas elektrinį „Leaf“ sakė vienas iš „Nissan Europe“ vadovų Pierre'as Loingas.

Pirmasis „Nissan“ elektromobilis „Leaf“ JAV ir Japonijos rinkose debiutuos gruodžio pabaigoje, o 2011 m. pradžioje – ir Europos šalyse Portugalijoje, Didžiojoje Britanijoje, Airijoje ir Nyderlanduose. Pastarosios valstybės pasirinktos todėl, kad jų vyriausybės elektromobilių pirkėjams mokės iki 5 tūkst. eurų išmokas. Nuo 2011-ųjų vidurio „Leaf“ bus parduodamas ir Prancūzijoje, Ispanijoje, Danijoje ir Šveicarijoje, o Vokietijoje – nuo 2012 m.

„Nissan“ per metus planuoja pagaminti po 250 tūkst. „Leaf“ automobilių – 150 tūkst. JAV esančioje gamykloje bei po 50 tūkst. Anglijos bei Japonijos gamybos padaliniuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją