Birželio pradžioje Baltijos TV laidoje "Korida" V.Šustauskas pareiškė, kad "Lietuvoje tvarka bus tik tada, kada sukalens kalašnikovai".

"Kas ryšis tai padaryti? Galbūt aš būsiu vienas iš tų", - į savo paties klausimą tiesioginėje televizijos laidoje atsakė V.Šustauskas, jau anksčiau pagarsėjęs skandalingais išsišokimais.

Komisijos sprendimu, Seimui bus siūloma į posėdžio protokolą įrašyti įspėjimą etikos normoms nusižengusiam parlamentarui.

Taip pat, pasak komisijos pirmininkės Dalios Teišerskytės, V.Šustausko elgesys bus "teikiamas tolesniam nagrinėjimui Valstybės saugumo departamentui (VSD).

"Saugumo departamentas turi daugiau specialistų ir žinovų išnagrinėti šį atvejį pagal visas teisės normas", - teigė Seimo narė. Tuo tarpu pats V.Šustauskas, vadovaujantis radikaliai Lietuvos laisvės sąjungai, Seimo komisijai bei VSD adresuotame laiške teigia laidoje tiesiog pajuokavęs.

"Nesu susipažinęs su įstatymu, turbūt tokio ir nėra, kad Seimo narys negali būti seneliu šalčiu, dalyvauti šou laidose, baikerių šventėse, būti buliumi ir kalbėti juokus, kad surinktum tiek balsų, kad nugalėtum matadorus. Bulius yra bulius, ir supratau, kad turiu kalbėti taip, kad laimėčiau, nieko neužgaučiau ir užkariaučiau publikos simpatijas (kalba netaisyta - BNS)", - rašo Seimo narys.

Įvertinti parlamentaro viešus pareiškimus Valstybės saugumo departamento prašė ir Generalinė prokuratūra. Generalinė prokuratūra VSD prašė įvertinti, ar minėtieji vieši V.Šustausko samprotavimai nebuvo raginimas smurtiniams veiksmams prieš konstitucinę valstybės valdžią.