Tai pranešė "Echo Moskvy" vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas. Pasak jo, pirmadienį dėl to radijo stotyje "apsilankė Rusijos federalinės saugumo tarnybos darbuotojai".

A.Venediktovas pabrėžė, jog jam šie veiksmai "buvo visiškai netikėti". "Daroma viskas, kad "Echo Moskvy" žurnalistai neišsaugotų savo nepriklausomybės ir kad juos ištiktų laikraščio "Segodnia" ir žurnalo "Itogi" darbuotojų likimas", - sakė jis.

A.Venediktovas pažymėjo, jog yra 14 proc. akcijų dovanojimo radijo stoties kolektyvui sutartis. "Šis dokumentas buvo pasirašytas gegužės 23 dieną, bet formaliai šios akcijos priklauso holdingui "Media-Most", nes dovanojimo procedūra dar nebaigta", - sakė jis.

Tuo tarpu Rusijos generalinės prokuratūros pareigūnai aiškino, kad "Media-Most" priklausančios akcijos (radijos stotis "Echo Moskvy" taip pat įeina į šį holdingą) areštuotos tiriant baudžiamąją bylą, kurioje "Media-Most" vadovas V.Gusinskis ir holdingo Finansų valdybos viršininkas Antonas Titovas kaltinami sukčiavimu.

Anksčiau daugiausiai paskolų holdingui "Media -Most" suteikusi bendrovė "Gazprom" paprašė Generalinę prokuratūrą areštuoti holdingo vekselius, kad patenkinus jos ieškinį būtų galima atlyginti jai padarytą žalą.