Po trumpo ir santūraus prezidento žodžio, A.Brazauskas išdėstė savo veiklos principus ir atsakė į Seimo narių klausimus.

Seimo Statutas numato, jog parlamentinės frakcijos gali atskirai susitikti su kandidatu ir užduoti jam klausimų.

Pirmadienį 14 val. 30 min. A.Brazauskas susitinka su Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų), 15 val. 30 min. - su Tėvynės sąjungos - konservatorių, 16 val. 30 min. - su Liberalų, 18 val. 30 min. - su Socialdemokratinės koalicijos frakcijomis.

Antradienį 8 val. 30 min. kandidatas į premjerus ketina susitikti su Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų, 9 val. 15 min. - Jungtinės Centro sąjungos, Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijomis, o 10 val. - su mišrios Seimo narių grupės atstovais.

Pagal Seimo Statutą, frakcijos premjero kandidatūrą turi apsvarstyti ne vėliau kaip per dvi dienas, tačiau Seimas jau antradienį ketina balsuoti dėl pritarimo A.Brazausko kandidatūrai.

Seimo posėdis antradienį prasidės 11 val. - viena valanda vėliau negu įprasta.

Balsavimas dėl premjero vyksta slaptai, tačiau jau dabar keturių parlamentinių partijų - LSDP, Naujosios sąjungos, Naujosios demokratijos ir Lietuvos valstiečių partijos atstovai pareiškė remią LSDP lyderio kandidatūrą.

Iš viso šios partijos Seime turi 84 balsus, tačiau neaišku, ar kandidatą parems visi frakcijų nariai.