“Mis Nuogybė” dalyvės konkurso metu bus visiškai nuogos, tačiau konkursą organizuojančios kompanijos atstovai paneigė, kad tai “pornografinis renginys”.

Saira Karim, “Mis Nuogybė” konkurso iniciatorė, teigė: “Šis konkursas skirtas moterims, valdančioms savo gyvenimą ir formuojančioms savo likimą. Nugalėtoją lems ne tik jos kūnas ir išvaizda, bet ir daugelis asmenybės bruožų.” Pasak organizatorių, šis renginys yra skirtas “moterų saviraiškai”, o konkurso žiuri ieškos “išskirtinių asmenybių”.

Tačiau Donnos St. Hill iš judėjimo “All Women All Politics” teigimu, “visi puikūs renginiai yra organizuojami siekiant pabrėžti, kad moterys turi smegenis, tačiau faktas, kad prieš tai jos demonstruoja savo apnuogintus kūnus, yra problema. Kuo labiau moteris stengiasi išgyventi, tuo dažniau ji pasirenka galimybę parduoti ar demonstruoti savo kūną. Juk yra daugybė kitų būdų, kuriais moterys gali išreikšti savo moteriškumą ir grožį.”

“Mis Nuogybė” laimės 20 000 svarų piniginį prizą, automobilį ir kontraktą su modelių agentūra. Buvusi “Mis Visata” organizatorė Nicky Price sakė: “Žmonėms turi būti leista daryti tai, ką jie nori, ir naudoti savo turtą taip, kaip jie nori, jei tik tai nekenkia kitiems. Moterys pačios nusprendė dalyvauti tokiuose konkursuose. Jų niekas nevertė."