"Laiko liko nebedaug. Lietuva tikrai gali būti pakviesta į NATO. Pakvietimo priešininkai bus gavę paliepimą daryti viską, ir politinio gyvenimo sujaukimas, Vyriausybės griūtis, iškėlimas kitos, ekonomiškai antivakarietiškos Vyriausybės, kuri, gal, pakankamai pakenks Lietuvos įvaizdžiui, tai - tik gėlelės. Jei nepakaks, bijau, kad matysim ir uogelių", - teigė V.Landsbergis.

Konservatorių lyderis citavo spaudoje pasirodžiusius narystę Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcijoje sustabdžiusios parlamentarės Nijolės Steiblienės komentarus, jog "LDDP valdžios laikais įtartinos grupuotės kojomis atidarinėjo ten duris, (.) nes turėjo itin glaudžių ryšių, (.) o LDDP valdžia laimino šių grupuočių nusikalstamą veiklą".

"Buvusi valdžia tai - pirmiausia Algirdas Brazauskas, Česlovas Juršėnas ir Adolfas Šleževičius. Grupuotė - tai (bankrutavusio koncerno - BNS) EBSW aštuonkojis, kurio prezidentą Gintarą Petriką Lietuvos prezidentas (A.Brazauskas - BNS) vežėsi net pas popiežių palaiminimo", - sakė V.Landsbergis.

Pasak jo, nerimaujantiems "kas bus" piliečiams galima atsakyti "šiek tiek paradoksaliai - ko nebus".

"Tikrai nebus EBSW bylos galo ir nuosprendžio. Nebus užbaigtos "Aurabanko", "Luokės", "Tauro banko", "Lietverslo" ir panašios bylos. Bent jau tol, kol nesueis senaties terminai. Žinoma, nebus ištirtas mėginimas papirkti ūkio ministrą - ar imtų, kaip sakė siūlytojas, finansinę nepriklausomybę", - teigė V.Landsbergis.

Jo teigimu, jauni policininkai su aukštuoju išsilavinimu ir toliau nebus priimami į policiją ir nepakeis mažaraščių pareigūnų, nei kontrabandininkai, nei narkotikų platintojai vaikams nebus rimtai persekiojami.

"Mano prognozės dažniausiai pasitvirtina, bet koks aš būčiau laimingas, jei šitos nepasitvirtintų", - sakė V.Landsbergis.