“Amber Trip 2004” skirta visiems besidomintiems gintaro pasauliu: dirbantiems gintaro bei juvelyrikos gamybos, apdirbimo bei prekybos srityse, profesionalams, turintiems solidžią patirtį, pradedantiesiems, kolekcininkams ir mėgėjams.

“Amber Trip 2004” pagrindinis tikslas – pristatyti pasauliui Lietuvos gintaro apdirbėjus ir padėti jiems surasti naujų verslo partnerių ir rinkų. Siekdami įgyvendinti šį sumanymą parodos rengėjai išsiuntė virš 10.000 pakvietimų žymiausiems pasaulio juvelyrikos ekspertams. Informacija apie “Amber Trip 2004” pasirodė visuose svarbiausiuose keturių žemynų juvelyrikos leidiniuose.

"Amber Trip 2004” bus ne tik komercinio pobūdžio renginys. Niekur kitur pasaulyje nėra tokio didelio menininkų, dirbančių su gintaru, potencialo, kaip Lietuvoje, kad Lietuvos muziejų fondai, kaip ir lietuvių juvelyrų darbai, Europos kontekste yra nepaprastai originalūs ir įdomūs. Visa tai atsispindės parodos meninėje ekspozicijos dalyje. Be to, parodos organizatoriai yra parengę plačią kultūrinę programą: bus demonstruojami Lietuvos menininkų kino filmai, pristatomos knygos ir madų kolekcijos.

Geologinės žvalgybos duomenimis, 90 procentų visų pasaulyje žinomų gintaro klodų glūdi rytiniame Baltijos jūros pakraštyje. Paradoksalu, tačiau Lietuva, kuri yra vadinama gintaro gimtine, neišnaudoja savo galimybių ir gintaras vis dar netapo visaverčiu Lietuvos ambasadoriumi pasaulyje. Šią spragą ir stengiasi užpildyti “Amber Trip” rengėjai.

Ateityje parodą “Amber Trip” numatoma rengti kasmet. Parodos rengėjai prognozuoja, kad parodą šiemet aplankys apie 10.000 svečių iš užsienio ir Lietuvos.

Daugiau informacijos apie “Amber Trip 2004” rasite www.ambertrip.com.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją