• Planai

    Nuojautos

    E.Gentvilo manymu, nepaisydamas šalies politikos realijų, Prezidentas premjero poste labiau norėjo matyti jį, tad V.Adamkaus apsisprendimas turėjęs būti sunkus žmogiška prasme. E.Gentvilas prisipažino sulaukęs neoficialių siūlymų naujojoje Vyriausybėje užimti ministro postą, tačiau teigė neketinąs to daryti, nebent į Vyriausybę bus pakviesta ir Liberalų sąjunga.

    Laikinasis premjeras sakė tikįs, kad A.Brazauskas gaus Seimo palaikymą ir sugebės suformuoti tinkamą Vyriausybę, tačiau jos stabilumo neprognozavo. E.Gentvilo manymu, skilimai naujojoje koalicijoje gali prasidėti A.Brazauskui formuojant kabinetą ir Vyriausybės programą, nes, pasak jo, į ministro postą pretenduoja po kelis kandidatus iš abiejų partijų.

    Anot E.Gentvilo, tokio pat stabilumo Vyriausybę būtų galėjęs suformuoti ir jis. Liberalas taip pat pažymėjo manąs, kad jis būtų buvęs tinkamesnis naujosios Vyriausybės premjeras, nes geriau suprantąs šalies eurointegracinius poreikius negu A.Brazauskas.

    Planai

    Pasibaigus darbui Vyriausybėje, laikinasis premjeras sakė grįšiąs į Klaipėdą, rugpjūtį atostogausiąs su šeima, o paskui ieškosiąs darbo.

    Paklaustas, ar nebandysiąs perimti miesto valdžios, ilgametis Klaipėdos meras sakė tokių planų neturįs, nors miesto tarybos nario mandatą išlaikęs.

    E.Gentvilas sakė likęs patenkintas Prezidento jam parodyta parama ir aukštu įvertinimu, kai šis kalbėjo per šalies televiziją penktadienį vakare. Savo kalboje šalies vadovas pasidžiaugė, jog net septynios Seimo partijos į premjero postą pasiūlė E.Gentvilą. Pasak V.Adamkaus, šis faktas rodo, jog "iškyla dar vienas lyderis, galintis sutelkti platų dešinės pakraipos partijų spektrą".

    Liberalų vicepirmininkas spaudos konferencijoje pripažino neatmetąs galimybės, kad ateityje gali atrasti savo vietą dešiniajame šalies politikos bloke.

    Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"