• Pametė

    "Kreipiausi nustatyta tvarka prašydama išnuomoti man butą ir gavau sutikimą", - apsigyvenimo Turniškėse aplinkybes vakar LŽ aiškino R.Vanagaitė. Nuo birželio pradžios iki rugpjūčio vidurio į dviejų kambarių butą Turniškėse dabartinė laikinojo premjero Eugenijaus Gentvilo patarėja teigia įsikrausčiusi tada, kai remontuojant nuosavo buto Vilniaus Teatro gatvėje langą išgriuvo vieno kambario siena.

    "Faktiškai neturėjome kur gyventi", - aiškina R.Vanagaitė, į Turniškes laikinai persikėlusi su vyru aktoriumi Vladu Bagdonu ir dviem vaikais.

    Tuo tarpu nenorėję būti įvardyti Vyriausybės tarnautojai LŽ teigė, kad į reprezentacinį Turniškių rajoną, kur gyvena ir šalies Prezidentas Valdas Adamkus, piliečiai "iš gatvės" įsikelti galimybių praktiškai neturi.

    Atvira

    Kaip LŽ teigė Vyriausybės kanceliarijos specialiosios paskirties akcinės komunalinių paslaugų bendrovės direktorius Valdas Račkys, Turniškėse gyvena ne tik politikai, bet ir verslo, reprezentaciniais tikslais būstus išsinuomoję žmonės.

    "Ir dabar yra laisvų dviejų kambarių butų, vienas Alytaus tipo namelis", - aiškino direktorius.

    Pasak jo, norint išsinuomoti būstą Turniškėse, tereikia parašyti prašymą direktoriaus vardu, kuriame užtenka nurodyti savo pavardę ir asmens kodą.

    "Mes vis tiek norėsime truputį pasižiūrėti", - sakė V.Račkys, - nes Turniškėms yra šioks toks padidintas reiklumas".

    Paklaustas, ką Turniškių valdžia norėtų "pasižiūrėti", V.Račkys juokavo, kad patikrintų, ar "nepriklausote kokiai nors sektai". Kokios tarnybos atliktų šį patikrinimą, Turniškių direktorius nedetalizavo.

    Brangu

    Dviejų kambarių 66,8 kv.m butą R.Vanagaitė išsinuomojo už maždaug 850 Lt per mėnesį. Kvadratinio metro šiame rajone nuoma kainuoja 13 Lt (be PVM).

    Nuomininkams siūlomuose butuose yra baldai, televizorius, šaldytuvas, norintiesiems duodama patalynė. Už komunalines paslaugas gyventojai moka atskirai.

    R.Vanagaitė, Turniškėse apsigyvenusi prieš tris savaites, už savo butą nuomos kol kas nemokėjo.

    "Mokestis nemažas, bet niekas daugiau tokiam trumpam laikui man buto nuomoti nesutiko", aiškino LŽ R.Vanagaitė. Ji sakė buto bandžiusi ieškoti paskambinusi pagal du laikraštyje "Alio" nurodytus skelbimus.

    Dabartinė laikinojo premjero patarėja gyvena šalia savo viršininko - R.Vanagaitės buto kaimynas Turniškėse šiuo metu yra E.Gentvilas.

    Pametė

    R.Vanagaitė buvo vadinama artimiausia ekspremjero R.Pakso bendražyge. Premjero patarėja ji dirbo R.Paksui pakeitus konservatorių Gediminą Vagnorių, buvo pakviesta ir liberalų lyderiui antrą kartą tapus Vyriausybės vadovu. Kartu su R.Paksu 1999 m. pabaigoje ji tapo ir Lietuvos liberalų sąjungos nare.

    Praėjusį pirmadienį R.Vanagaitė raštu atsisakė narystės liberalų partijoje. Savo apsisprendimą ji motyvavo nenoru dalyvauti "žaidime", kai valdžią turėję liberalai ją "atidavė kairiesiems".

    Kai kurių politikų teigimu, valdančioji liberalų ir socialliberalų koalicija nutrūko, premjero posto netekusiam R.Paksui nepanorėjus tose pareigose matyti E.Gentvilo.