Šiuo sprendimu buvo baigtas ilgai trukęs ginčas su JAV muzikos įrašų pramonės asociacija (angl. Recording Industry Association of America, RIAA), kuri atstovauja pagrindinėms įrašų studijoms, ir kuri apkaltino kompaniją „Lime Wire“ autorinių teisių pažeidimu.

2007 m. RIAA pateikė ieškinį prieš bylų dalinimosi svetainę, apkaltinusi ją tuo, kad teikdama dalinimosi muzika, filmais ir kitu turiniu paslaugą ji pažeidžia RIAA narių autorines teises.

JAV teismas laikinai sustabdė svetainės veiklą – tai privers „LimeWire“ pasitraukti visiems laikams.

Federalinis teismas Niujorke nutarė, kad ši paslauga, kuri pritraukia apie 50 mln. vartotojų per mėnesį, yra atsakinga už didelio masto autorinių teisių pažeidimą.

Nors pati svetainė jau uždaryta, kompanija „Lime Wire“, kuriai ji priklauso, vis dar vykdo veiklą, o jos įsteigėjas, buvęs Volstrito biržos makleris Markas Gortonas pasakė, kad kompanija ir toliau dirbs muzikos pramonės srityje, kad galėtų judėti toliau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją