„Iki 2006 m. lietuviai turėjo teisę dalyvauti įvairiuose tarptautiniuose (Europos ar Pasaulio) čempionatuose. Tačiau vėliau Lietuva buvo išbraukta iš OMC narių sąrašo ir prarado galimybes dalyvauti čempionatuose bei daugelį kitų privilegijų, kurias suteikia narystė šioje organizacijoje. Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos dėka sugrįžome į šią organizaciją, susigrąžinome turėtas pozicijas bei privilegijas.

Rezultatai akivaizdūs: 2010 m. vasario mėnesį startavome Europos čempionate, o šių metų lapkritį dalyvausime ir Pasaulio čempionate pirmą kartą su tokia gausia 13 profesionalų komanda", - sakė Jolanta Mačiulienė, Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė.

Lietuvos vardą garsins ir savo nacionalinę komandą atstovaus 13 grožio specialistų iš Lietuvos. Tai kirpėjai: Edita Birgiolienė, Rūta Samukienė, Jolita Zujienė, Kristina Gorodeckienė, Dainora Trainaitytė, Vida Našlaitienė, Rūta Morozovienė, Rasa Galinienė, kirpėjas Marijus Mazuraitis, vizažo meistrės: Ala Volkova ir Aliona Borisniova, manikiūro meistrės – Egidija Kilienė ir Santa Pečkytė.

Keturios meistrės – Edita Birgiolienė, Kristina Gorodeckienė, Dainora Trainaitytė bei Rūta Samukienė - sudaro komandą. Jos dalyvaus moterų ilgų plaukų šukavimo ture, kuris vyks dviem etapais – dieninio ir vakarinio šukavimo.

Kiekviena iš komandos meistrių rinks taškus, kuriuos finale sudėjus bus skelbiamas bendras komandos ir individualus rezultatas.

Kita mūsų meistrų ketveriukė - Jolita Zujienė, Vida Našlaitienė, Rūta Morozovienė ir Rasa Galinienė - dalyvaus vestuvinių šukuosenų ture, kovodamos kiekviena už save individualiai.

Moterų ilgų plaukų komandiniam bei nuotakų turams pasiruošti padėjo Rusijos, Europos ir absoliuti Pasaulio čempionė, „Dolores“ akademijos vedančioji dėstytoja, atestuota OMC teisėja – Tatjana Burenina.

Meistras Marijus Mazuraitis dalyvaus vyrų bendro įvaizdžio kūrimo bei šukavimo rungtyje „Full Fashion“.

Vizažo specialistės kurs podiumo makiažą, o manikiūro meistrės dalyvaus fantastiniame bei podiumo manikiūro paruošimo rungtyse.

Komisijos nariais išrinkti keturi OMC atestuoti atstovai iš Lietuvos: Daiva Jankauskaitė (moterų grupė), Irena Žinevičienė (vyrų grupė), Aušra Kindurienė (makiažas), Rasa Povilaitienė (manikiūras). Visi teisėjai šiuo metu gyvena Lietuvoje, tai yra viena iš sąlygų, kad šaliai gali atstovauti tik tos šalies piliečiai, gyvenantys toje šalyje.

Ekspozicijų ir parodų rūmuose vyks ne tik Pasaulio čempionatas, bet ir didžiulė grožio industrijos paroda – tai ir šou, pristatymai, seminarai.

„Dalyvavimas tokio lygio konkursuose duoda naudos ne tik meistrams, bet ir pačiai šaliai – ją pristatome visam pasauliui. Mūsų palaikyti vyksta nemažas būrys sirgalių. Tikimės, jog Lietuva įrodys esanti ne tik krepšinio, bet ir talentingų grožio specialistų šalis", - teigė J. Mačiulienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją