Į sambadromą - plačią gatvę, palei kurią įrengtos tribūnos žiūrovams, - suplūdo mažiausiai 70 tūkst. žmonių. Dar milijonai Lotynų Amerikos ir viso pasaulio gyventojų dėl čempionės titulo besivaržančių septynių mokyklų pasirodymus, trukusius ilgiau negu po valandą, stebėjo per televizorių.

Likusios septynios sambos mokyklos žygiavo pirmadienio naktį.

Žiūrovus džiugino vos kūną dengiančius maudymosi kostiumėlius dėvinčios ir puošniais galvos apdangalais pasidabinusios šokėjos. Kiti karnavalo dalyviai buvo apsirengę prašmatniais vabzdžių, gėlių, arabų šeichų arba romėnų centurionų kostiumais.

Parado metu buvo pamirštas politinis skandalas, kilęs dėl smurto gatvėse, ir daugybė kitų Brazilijai nerimą keliančių problemų. Žmonės, kurie neberado laisvų vietų stebėti pagrindinį šou, linksminosi alumi "kurstomuose" gatvės pobūviuose ir paraduose, kurie vyko visame savo paplūdimiais garsėjančiame mieste.

Sambadrome itin populiari buvo mokykla "Pilares", pagerbusi mylimą televizijos laidų vaikams vedėją Xuxą (Šušą), ir prieštaringai vertinama "Grande Rio", propagavusi saugų seksą ir prezervatyvus.

Kiekviena mokykla pasirenka atskirą temą savo alegoriniams pasirodymams, kuriuos atlieka ant didžiulių platformų.

"Aš tiesiog labai myliu Xuxą; ji yra nuostabi moteris, todėl norėjau savo šokį skirti jai", - teigė ant platformos šokusi Talita, kuri parado pabaigoje žvilgėjo nuo prakaito.

Ši 18 metų teisės studentė iš pietinės Santa Katarinos valstijos pažymėjo Rio de Žaneiro karnavale dalyvaujanti pirmą kartą, tačiau teigė, kad kitais metais ji vėl čia sugrįš.

Pati Xuxa atskrido sraigtasparniu ir, kaip šios mokyklos karalienė, sėdėjo išpuoštos platformos viršuje.

Kiekvienos sambos mokyklos pasirodyme dalyvauja iki 4 tūkst. žmonių, įskaitant mažiausiai 300 būgnininkų.

Jos vertinamos taškais, atsižvelgiant į jų atliekamą muziką, kostiumus ir visų metų entuziazmą.

Žiūrovai nekantriai laukė "Grande Rio" pasirodymo, kurį parengė choreografas Joaosinho Trinta (Žuansinjas Trinta).

Ši mokykla dar prieš karnavalą susilaukė katalikų hierarchų kritikos už ketinimus propaguoti prezervatyvų naudojimą. Cenzoriai taip pat prieštaravo vienai jos platformai, kurioje milžiniškas porelės modelis vaizdavo vieną Kama Sūtros pozą.

Vadovybės įsakymu, ši porelė buvo pridengta aukso spalvos audeklo skiautėmis.

Ant vienos paradą atidariusios mokyklos "Sao Clemente" platformos puikavosi Dėdė Semas su nusmauktomis kelnėmis ir apnuogintomis genitalijomis - taip ši mokykla reagavo į įtampą, kuri pastaruoju metu tvyro tarp Brazilijos ir Jungtinių Valstijų.

Prieš gavėnią rengiamas karnavalas oficialiai startavo penktadienį ir šėls iki trečiadienio ryto. Sekmadienio ir pirmadienio naktį sambadrome vykstantys pasirodymai laikomi šios šventės kulminacija.

Rio de Žaneiro vadovybės duomenimis, į šį miestą atvyko 400 tūkst. turistų, tarp jų 80 tūkst. užsieniečių. Dalis jų atplaukė didžiausiu pasaulio laivu "Queen Mary 2". Visi svečiai Rio de Žaneirui atnešė per 140 mln. dolerių (378 mln. litų) pajamų.

Sambadromo rajone per karnavalinę naktį budėjo daugiau negu 3 tūkst. policininkų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją