„Iš „Renault-Nissan“ semsimės patirties ir ekspertinių žinių. Šis susitarimas mums ypač svarbus dėl to, jog netrukus ketiname teikti iniciatyvą dėl elektra varomų automobilių pakrovimo stočių įdiegimo Šiaurės Airijoje. Partnerystė su aljansu turėtų sustiprinti mūsų paraišką bei parodyti Britanijai, kad ir Šiaurė yra dinamiškas bei inovatyvus regionas, su kuriuo tarptautinės kompanijos noriai dirba“, – sakė C. Murphy.

Anot Aplinkos ministro E. Pootsas, elektra varomi automobiliai yra puiki alternatyva varomiems iškastiniu kuru, padėsianti sumažinti aplinkos taršą, pagerinti oro kokybę bei sumažinti transporto keliamą triukšmą. „Ši transporto rūšis, be abejo, bus itin svarbi ateityje, tačiau šiandienos susitarimas leidžia tikėtis, jog naudotis jos teikiamais privalumais pradėsime jau greitai“, - teigė ministras.

Pagal pasirašytą memorandumą bus suformuotos darbo grupės, parengsiančios planus elektra varomo transporto infrastruktūros Šiaurės Airijoje įrengimui. Vyriausybė įsipareigojo siekti, kad tokių automobilių įsigijimas bei eksploatavimas klientams būtų kuo paprastesnis. „Renault-Nissan“ aljansas savo ruožtu vyriausybę konsultuos techniniais klausimais, o taip pat skatins šio novatoriško transporto plėtrą regione.

Thierry Sybordas, „Renault“ valdantysis direktorius Jungtinėje Karalystėje, pabrėžė, jog šis susitarimas suteikia galimybę užmegzti bendradarbiavimą su Airijos Respublika bei naudotis joje jau įrengtomis 1500 automobilių pakrovimo stočių. Pasak T. Sybordo, jei viskas klostysis sėkmingai, Šiaurės Airija gali tapti puikia nauja rinka elektromobilių gamintojams. Tai palankiai vertintų ir „Renault“, 2012 metais planuojantis išleisti keturis naujus tokių automobilių modelius.

Spalio 29-ąją Šiaurės Airijos vyriausybė pateiks iniciatyvą dėl elektromobilių pakrovimo stočių įrengimo. Šiuo plačiai palaikomu siūlymu siekiama suteikti finansavimą elektromobilių aptarnavimo infrastruktūros įrengimui regione.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją