Į vieną spektaklį sujungti opera, baletas, miuziklas. Nors eksperimentuojantys liaudies ansambliai seniai nėra naujovė, tokį šou susirinkę žiūrovai išvys pirmą kartą.

Šiame spektaklyje pasikeitė ne tik tradicinė „Lietuvos“ ansamblio muzikinė kalba, bet atsinaujino ir choreografija, naują formą įgavo scenografija. Žiūrovus nustebins ir ryškus ansamblio sudėties pasikeitimas – atsirado daug jaunų, iki šiol nematytų veidų.

Naująją ansamblio programą sukūrė “Lietuvos” vadovas Saulius Prusevičius bei baletmeisteris Alfredas Kondratavičius. Autoriai naudojosi žymiausių Lietuvos etnologų – Norberto Vėliaus, Pranės Dundulienės, Nijolės Laurinkienės - tyrinėjimais.

Naujai skambanti muzika sukurta jaunų modernių kompozitorių Nijolės Sinkevičiūtės ir Giedriaus Svilainio. Pastarasis klausytojams yra žinomas kaip 2003 metų Dainų šventės finalinės dainos bei “Metamorfozių” ir “Klasikos diversijų” muzikinių aranžuočių autorius.

Žymiausi Nijolės Sinkevičiūtės kūriniai – “Bildukas” ir “Naktis tvartelyje”.

Įdomi, pantomimos bei laisvosios plastikos kupina choreografija - Alfredo Kondratavičiaus nuopelnas. A.Kondratavičius yra sukūręs choreografiją tokiems baletams, kaip “Peras Giuntas”, “Čigonų baronas”, “Bereikalingas atsargumas”.

Spektaklio “Perkūnas” scenografas - Algirdas Lapienis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją