Sekmadienio vakarą pietų afrikietė Ch. Theron už prostitutės ir žudikės maniakės vaidmenį filme "Monstras" ("Monster") buvo paskelbta geriausia metų pagrindinio vaidmens atlikėja, o Prancūzijoje gyvenantis J. Deppas daug kam Holivude netikėtai už filmą "Karibų jūros piratai" ("Pirates of the Carribean") buvo pripažintas geriausiu pagrindinio vyro vaidmens atlikėju. Į apdovanojimo įteikimo ceremoniją neatvykęs aktorius šioje kategorijoje nurungė tokius talentingus konkurentus kaip Seaną Penną (Šoną Peną), Billą Murray (Bilą Murėjų), Beną Kingsley (Beną Kingslį) ir Peterį Dinklage'ą (Piterį Dinkleidžą).

Geriausiais antro plano atlikėjais SAG pripažino Timą Robbinsą (Timą Robinsą), nusifilmavusį "Mistinėje upėje" ("Mystic River"), ir Renee Zellweger (Renė Zelvėger) už vaidmenį "Šaltajame kalne" ("Cold Mountain").

Amerikos aktorių asociacijos apdovanojimai laikomi savotišku barometru, leidžiančiu spėti, kas vasario 29 dieną gaus prestižiškiausius "Oskarus". Pagal tai, Ch. Theron, J. Deppas, T. Robbinsas ir R. Zellweger yra vieni rimčiausių pretendentų. Ch. Theron sausio mėnesį pelnė "Auksinio gaublio" apdovanojimą už įspūdingą atstumiančios žudikės vaidmenį. R. Zelweeger ir T. Robinsas irgi gavo užsienio spaudos asociacijos apdovanojimus.

Sekmadienį geriausiu aktorių kolektyvu buvo pripažinta "Žiedų valdovo: karaliaus sugrįžimo" aktorių grupė.

Paskutinė "Žiedų valdovo" trilogijos dalis yra nominuota "Oskarui" net 11 kategorijų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją