Kaip pranešė Vilniaus miesto savivaldybė, septyniuose pastato aukštuose, atriume ir požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje savo darbus eksponavo 25 Vilniaus, Kauno ir kitų šalies miestų meno galerijos, Vilniaus dailės akademijos Architektūros ir Tekstilės katedros.

Vienas iš svarbiausių praėjusią savaitę Savivaldybės pastate veikusios didžiulės parodos tikslų - pristatyti kuo didesnei ir įvairesnei publikai šiuolaikinio Lietuvos meno įvairovę ir taip išplėsti gana uždarą įprastinį galerijų lankytojų ratą.

3 tūkst. kvadratinių metrų ekspoziciją lankytojai galėjo apžiūrėti nemokamai.

Septyniuose aukštuose buvo pristatoma kone visa šiuolaikinio meno įvairovė nuo monumentalių darbų iki juvelyrikos - tapyba, grafika, skulptūra, fotografija, objektai, video menas.

Pirmajame pastato aukšte buvo surengta 10 šiuolaikinių tapytojų paroda "Į šių dienų tapybos pozicijas iš Vilniaus kūrėjų dirbtuvių".

Savivaldybės fojė buvo eksponuojami Eglės Gineitytės, Martino Jankaus, Gintaro Palemono Janonio, Patricijos Jurkšaitytės, Rūtos Katiliūtės, Dalios Kasčiūnaitės, Vilmanto Marcinkevičiaus, Ričardo Nemeikšio, Vygando Paukštės ir Kazimiero Žoromskio tapybos darbai bei monumentalus Sauliaus Vaitiekūno kūrinys.

Antrajame, trečiajame, ketvirtajame ir penktajame aukštuose savo autorius pristatė Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Palangos galerijos Vilniaus dailės akademija. Ši ekspozicija užėmė 2500 kvadratinių metrų plotą, savo kūrybą savivaldybės galerijos lankytojams rodė daugiau nei 250 menininkų.

20-ajame aukšte veikė Andriaus Surgailio fotografijų paroda "Vilnius nuo stogo (1972-1986)".

Požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje buvo pristatoma menotyrininkės Mildos Žvirblytės kuruojama meninė akcija "Platforma: aukštas Nr.0". Joje akcijos architektas Valdas Ozarinskas demonstravo 35 menininkų automobilius kaip jų įvaizdžio dalį.

Pasak savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus atstovų, ir po to, kai naujajame pastate prasidės darbas, bus siekiama tęsti tradiciją rengti meno kūrinių pristatymus.

Savivaldybės darbuotojai į naująjį pastatą turėtų persikelti iki kovo 28 dienos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją