Blynai su karamelizuotais obuoliais

Tešlai:

1 stiklinė miltų,
4 kiaušiniai,
1 žiupsnelis druskos,
1 stiklinė riebaus pieno,
2 šaukšteliai muskato,
1 šaukštelis vanilės.

Įdarui:

4 stiklinės skiltelėmis pjaustytų obuolių,
¾ stiklinės balto cukraus,
3 šaukštai citrinų sulčių,
1 šaukštelis cinamono,
2 šaukštai sviesto.

Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir citrinų sultis. Įdėkite su cukrumi sumaišytą cinamoną bei obuolius ir pamaišykite. Uždengę dangčiu kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs, tada ugnį sumažinkite. Kas 5 min. pamaišykite. Nuimkite nuo ugnies, kai obuoliai karšti, bet dar ne rudi. Laikant uždengus jie ilgai neataušta. Šį padažą gaminkite likus 45 min. iki patiekiant blynus.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kepimo formeles patepkite riebalais ir supilkite pagamintą tešlą (1 blynui reikės pusės stiklinės tešlos). Neatidarydamos orkaitės kepkite 11 min. Iškeptą blyną dėkite į lėkštę, ant vienos jo pusės uždėkite karamelinės obuolių masės ir perlenkite. Pabarstykite cukraus pudra ir apliekite šaukšteliu karamelės.

Prancūziški blynai

Tešlai:

½ stiklinės ištirpinto sviesto,
4 šaukštai cukraus,
3 kiaušiniai,
1 ¼ stiklinės pieno,
2 stiklinės miltų,
1 ½ šaukštelio kepimo miltelių.

Įdarui:

700 g varškės sūrio,
2 kiaušiniai,
3 šaukštai lydyto sviesto,
1 šaukštelis druskos.

Grietinės padažui:

1 stiklinė grietinės,
1 šaukštas vanilės,
2 šaukštai cukraus pudros,
Tarkuotos apelsino žievelės.

Dideliame dubenyje ištrinkite sviestą su cukrumi, įmuškite kiaušinius. Įmaišykite pieną, miltus ir kepimo miltelius. Tešlą sudėkite į dvi riebalais pateptas kepimo formeles. Sumaišykite varškės sūrį, lydytą sviestą, įmuškite kiaušinius, suberkite druską. Gautą masę sudėkite ant tešlos ir kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 1 val., kol gražiai apskrus. Pakaitinkite grietinės padažą. Iškepusius blynus supjaustykite į mažesnius gabalėlius ir patiekite su mėlynių uogiene bei šlakeliu grietinės padažo. Apibarstykite tarkuota apelsino žievele.

Imbieriniai blynai

3 stiklinės blynų tešlos miltų,
3 šaukštai cukraus,
3 šaukštai cinamono,
½ šaukštelio imbiero,
½ šaukštelio muskato,
½ šaukštelio maltų gvazdikėlių,
2 ½ stiklinės vandens.

Marmeladinis apelsinų sirupas

Kiekis: 1 stiklinė,

2/3 stiklinės gryno klevų sirupo,
1/3 stiklinės apelsinų marmelado.

Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus, maišydami supilkite vandenį. Jei tešla pasirodys per tiršta, įpilkite dar šiek tiek vandens.

Į įkaitusią riebalais pateptą keptuvę dėkite 2 šaukštus tešlos. Kepkite, kol paviršiuje iškils burbuliukai ir šonai atrodys apkepę. Apverskite ant kitos pusės.

Į keptuvę supilkite klevų sirupą ir apelsinų marmeladą. Maišykite, kol užvirs. Blynus patiekite aplietus sirupu.

Švediški blynai

3 kiaušiniai,
2 stiklinės pieno,
1 stiklinė miltų,
6 šaukštai lydyto sviesto,
2 šaukšteliai druskos.

Išplakite kiaušinius su ½ stiklinės pieno (2-3 min.), sudėkite miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite likusį pieną, sviestą ir druską. Blynus kepkite ir keletą kartų perlenktus patiekite su mėlynių uogiene.

Blynai su Ricotta sūriu

4 kiaušiniai (trynius atskirkite nuo baltymų) ,
2 stiklinės Ricotta sūrio,
2/3 stiklinės grietinės ,
1 1/3 stiklinės miltų,
1 šaukštas kepimo miltelių,
½ šaukštelio sodos,
½ šaukštelio druskos,
1 ½ stiklinės riebaus pieno.

Dideliame dubenyje išplakite trynius, sūrį ir grietinę. Kitame inde išmaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir sodą ir juos supilkite į pirmąjį dubenį. Supilkite pieną. Elektriniu mikseriu išplakite baltymus ir sudėkite į tešlą. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, patepkite sviestu. 1 blynui iškepti į keptuvę dėkite 2 šaukštus tešlos. Kepkite, kol apskrus (vieną pusę – apie 3 min.). Patiekite su klevų sirupu.

Blynai su moliūgu

2 stiklinės miltų,
4 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 šaukštelis cinamono,
1/8 šaukštelio muskato,
¾ stiklinės cukraus,
1 ½ stiklinės virto sutrinto moliūgo,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė pieno,
¾ stiklinės augalinio aliejaus,
½ šaukštelio vanilės.

Sumaišykite visus ingredientus. 1 blynui iškepti į įkaitintą keptuvę pilkite ¼ tešlos. Apkepkite iš abiejų pusių. Patiekite karštus. Skanu su pakepintais obuoliais ar kriaušėmis. Užteks 6 žmonėms.

Blynai su moliūgu ir razinomis

1 ½ stiklinės miltų,
3 ½ šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelis cinamono,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštelis muskato,
1 ¼ stiklinės moliūgo (skardinėje arba virto ir sutrinto) ,
3 kiaušiniai (išplakti) ,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės pieno,
¾ stiklinės augalinio aliejaus,
1 šaukštelis vanilės,
1 stiklinės razinų.

Įkaitinkite keptuvę. Dideliame dubenyje sumaišykite sijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską, muskatą. Sudėkite su plaktu kiaušiniu sumaišytą moliūgo masę. Įmaišykite cukrų, pieną, aliejų ir vanilę. Suberkite razinas. Iš gautos tešlos kepkite blynus, kol apskrus. Patiekite su klevų sirupu arba marmeladiniu apelsinų sirupu (žr. receptą aukščiau)

Blynai su saldžiosiomis bulvėmis

Maždaug 12 blynų

Dideliame dubenyje sumaišykite:

1¼ stiklinės miltų,
2 ¼ šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelis moliūgų pyragui skirtų prieskonių,
¼ šaukštelio druskos.

Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite:

1 stiklinę lieso pieno,
¼ stiklinės rudo cukraus,
1 šaukštą augalinio aliejaus,
1 šaukštelį vanilės,
1 kiaušinį (išplaktą) ,
500 g tarkuotų saldžiųjų bulvių (batatų).
Visus ingredientus sumaišykite likus 10 min. iki kepimo ir iškepkite blynus. Patiekite su skrudintais migdolais ir klevų sirupu.

Avižiniai blynai

2 stiklinės pieno,
¾ stiklinės greitai paruošiamų avižinių dribsnių,
1 stiklinė paprastų avižinių dribsnių,
pusė stiklinės miltų,
2 šaukštai rudo cukraus,
2 kiaušiniai (išplakti) ,
¼ stiklinės alyvuogių aliejaus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1/3 šaukštelio druskos,
1 stiklinė džiovintų spanguolių arba abrikosų (arba abiejų).

1. Avižinius dribsnius užpilkite pienu ir nakčiai palikite šaldytuve.

2. Ryte juos sumaišykite su miltais ir cukrumi, sudėkite kiaušinius, aliejų, kepimo miltelius, sodą, druską. Tešla turi būti tiršta. Įmaišykite spanguoles arba abrikosus.

3. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją riebalais. Vienam blynui reikės ¼ stiklinės tešlos. Kepkite apie 2 min, apverskite ant kitos pusės. Patiekite karštus. Gausis apie 12 blynų.

Kvietiniai blynai su graikiškais riešutais

2 stiklinės nesijotų kvietinių miltų,
1 šaukštelis sodos,
½ arbatinio šaukštelio sodos,
½ stiklinės graikiškų riešutų (lukštentų, smulkintų) ,
2 kiaušiniai (plakti) ,
¼ stiklinės augalinio aliejaus,
1 ½ stiklinės apelsinų sulčių.

Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus. Kitame – kiaušinius, aliejų ir apelsinų sultis. Į gautą masę sudėkite sausus produktus ir gerai išplakite. Kepkite ant karštos keptuvės; apverskite; baikite kepti kai gražiai parus. Patiekite su obuolių ar persikų kompotu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją